Apple sat spasio još jedan život

Pametni sat kompanije Apple je već nekoliko puta obavestio svoje korisnike da trebaju da potraže hitnu medicinsku pomoć i to upozorenje uspelo je da spasi njihove živote. Najskoriji primer spašavanja života od strane ovog uređaja se javio u Australiji, gde je 24-godišnji Mike Love dobio obaveštenje o problemu na srcu koje ga je spasilo rane smrti.

PCPress.rs Image

U stanju mirovanja srce obično otkucava 60 puta u minutu, ali je u maju Love primio obaveštenje na svom Apple satu da je njegov puls tokom sna iznosio 130-140 otkucaja u minutu. Doktori su otkrili da je imao rupturu na srcu još od rođenja, a pored ovoga otkriveno je da mu je krv pumpana u desnu pretkomoru srca umesto u levu, zbog čega je njegova krv cirkulisala i kroz pluća i to ga je sprečavalo da odmori svoje telo.

Operacija sa otvaranjem srca bi bila uobičajeni metod za oporavak Mike-ovog srca, ali je njegov doktor, Michael Wilson odradio mali rez i uz pomoć daVinci 3D robota izvršio operaciju. Oporavak od reza je trajao 3 nedelje umesto uobičajenih 12 nedelja. Love je sada kod kuće i kaže da sada ne bi bio živ da nije nosio Apple sat.

Pročitajte i:  Tečni kristali za robote koji menjaju oblik 

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari: