Apple se pridružio Alijansi koja radi na razvoj 6G tehnologije

Iako 5G još uvek nije u potpunosti predstavljen u svetu, čini se da kompanije ne gube vreme pokušavajući da razviju tehnologiju sledeće generacije koja bi bila naslednik 5G mreže, a koja dolazi u obliku 6G. Učešće u tom savezu će imati niko drugi do Apple-a, koji je tek nedavno objavio svoje prve iPhone uređaje koji podržavaju 5G.

PCPress.rs Image

ATIS

Savezu pod nazivom Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), Apple se pridružuje zajedno sa mnogim drugim velikim tehnoloških i komunikacionim kompanijama koje žele da pomognu u razvoju 6G tehnologije za budućnost. Iako bi moglo da zvuči kao da ove kompanije trče pred rudu, pretpostavljamo da rana prednost nije loša stvar.

Prema najavi, „Dizajniran da postavi temelje živom tržištu severnoameričkih inovacija u budućim generacijama mobilne tehnologije, Next G Alliance je dobio ime po svom primarnom cilju: uspostavljanju severnoameričkog prednosti na 5G evolucionom putu i ​​razvoju 6G. Njegov rad će obuhvatiti pun životni ciklus istraživanja i razvoja, proizvodnje, standardizacije i tržišne spremnosti.“

Do sada kompanije koje su uključene (pored Apple-a) u ovaj savez su Charter, Cisco, Google, Hewlett Packard Enterprise, Intel, AT&T, Bell Canada, Ciena, Ericsson, Facebook, InterDigital, JMA Wireless, Microsoft, Nokia, Qualcomm Technologies Inc., Samsung, T-Mobile, TELUS, Telnyx, UScellular i Verizon.

Pročitajte i:  Neki korisnici Apple-a tvrde da su im misteriozno zaključan nalozi

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,