Apple smanjuje proizvodnju iPhone-a za 10 procenata

Apple je smanjio predviđanja zarade za 2019. godinu za čitavih 5 milijardi USD, što je dovoljno dobar indikator da ovaj tehnološki gigant oseća efekte trgovinskog rata između SAD-a i Kine.

PCPress.rs Image

Izveštaj koji je objavio Nikkei (najveća svetska finansijska publikacija) još jasnije pokazuje da Apple nije imun na situaciju na tržištu. Prema njihovim navodima Apple je od svojih dobavljača zatražio da za 10% smanje proizvodnju iPhone-a koji su planirani za period između januara i marta 2019. godine. Zahtev se odnosi na nove modele (XS Max, XS i XR), kao i za starije modele iPhone-a.

Nivo smanjenja proizvodnje zavisi od proizvođača do proizvođača, a Nikkei ističe da je zahtev poslat čak i pre nego što je objavljeno predviđanje zarade za 2019. godinu. U brojčanim jedinicama, proizvodnja će biti smanjena sa 43 miliona telefona na 40 miliona. Inače, prvobitna Apple-ova procena bila je proizvodnja između 47 i 48 miliona telefona u prvom kvartalu 2019. godine. Ta procena rađena je na osnovu prodaje u prethodnoj godini, kada je u istom periodu prodato 52.21 milion telefona, ali situacija na tržištu kao i sve jača konkurencija učinili su svoje.

Pročitajte i:  Apple prototip AI alata animira slike koristeći tekstualne opise 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,