BIZIT plus

Slušni aparat sa veštačkom inteligencijom

Slušni aparati pokazali su se kao odlična pomagala za osobe koje slabije čuju. Međutim, teško da bi se oni mogli svrstati visoko na lestvici inovacija, jer je tehnologija koju koriste odavno prihvaćena i dovoljno razvijena. Starkey Hearing Technologies je demonstrirao da to ne mora da bude tako, predstavivši svoj Livio AI slušni aparat. To je prvi slušni aparat sa ugrađenom veštačkom inteligencijom i prvi put je svetlost dana ugledao pre godinu dana. Nova verzija postala je još pametnija.

PCPress.rs Image

Činjenica je da slušne aparate koriste uglavnom stariji ljudi, koji nisu baš tipična grupa korisnika IoT uređaja. Slušni aparat, koji je mnogima od njih neophodan, pomoći će da se to promeni. Livio AI poseduje Alexa kontrolu glasa i ugrađen prevodilac za više jezika. Dodatne funkcionalnosti koje su veoma korisne su detekcija padova, praćenje rada srca i ugrađeni virtuelni asistent.

Prema zvaničnim podacima, oko 12 miliona starijih Amerikanaca godišnje završi u hitnim službama, zbog povreda prouzrokovanih padovima. Livio Fall Alert će u slučaju detekcije pada odmah poslati informaciju na odabrani kontakt. U delu koji se stavlja u uho nalaze se senzori koji prate otkucaje srca, što može da bude korisno, ne samo za starije ljude, već i za druge grupe korisnika. I na kraju, uređaj poseduje sopstvenog asistenta, Thrive, koji je integrisan sa Google Assistant-om. Korisnik može glasovnim putem da zadaje pitanja i da obavlja direktnu interakciju sa asistentom u cilju saznavanja novih informacija ili rešavanja eventualnih problema u radu slušnog aparata.

Pročitajte i:  Honor Magic6 Pro: Kad AI napravi fotografiju u savršenom trenutku

Iako su slušni aparati tradicionalno dizajnirani da pomognu ljudima da bolje čuju, Livio AI pokazuje kako je moguće integrisati tehnologiju i ljude, bez obzira na njihove godine. A prema Ahinu Bovmiku, CFO-u Starkey Hearing Technologies-a, ovo je tek početak.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

One thought on “Slušni aparat sa veštačkom inteligencijom

  • 20. 02. 2019. at 18:29
    Permalink

    gDE MOŽE DA SE PROBA ?

Comments are closed.