Apple TV dobija ažuriranje za 120Hz osveženje

Apple TV 4K nije ažuriran više od tri i po godine, što je večnost u razvoju tehnologija. Sadašnji izveštaji pokazuju da novi tvOS 14.5 beta podržava brzinu osvežavanja od 120 Hz, mogućnost koju trenutno nemaju dostupni modeli Apple TV-a. Ovo ukazuje na to da Apple možda radi na totalno novom set-top boksu.

apple tv treće generacije

Još uvek nejasna namena brzina osvežavanja od 120 Hz

Iako nije jasno za šta Apple može da koristi brzinu osvežavanja od 120 Hz u novom Apple TV-u, jedna od intrigantnijih mogućnosti je glatko igranje, poput onoga što se nudi sa podrškom od 120 Hz na PlayStation 5 i Xbox Series X. Apple pokazuje povećanu interesovanje za igre na sreću, pa ne bi bilo previše iznenađenje da novi Apple TV ima više karakteristika usmerenih na igre.

Na primer, Apple je skoro dodao gomilu novih igara svojoj pretplatničkoj usluzi Apple Arcade, što vam omogućava da igrate igre na iPhone-u, iPad-u, Mac-u i Apple TV-u i prenosite svoj napredak na različitim platformama. Beta verzije iOS 14.5, macOS 11.3 i tvOS 14.5 takođe uključuju podršku za DualSense kontroler PlayStation 5 i Xbox Series X kontroler – verovatno će se ta podrška preneti na konačna izdanja softvera.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: