Apple vraća radnike u kancelarije tek početkom 2022. godine

Apple je odložio vraćanje radnika u kancelarije najranije do januara sledeće godine zbog straha od povećanja broja Covid slučajeva. Kompanija je zaposlenima navela da će ponovo potvrditi planove mesec dana unapred uz savet da se vakcinišu.

Apple vraća radnike u kancelarije tek početkom 2022. godine

Kompanija savetuje zaposlene da se vakcinišu

Apple je još jedna od mnogih američkih kompanija koja je revidirala svoje planove tokom ubrzanog širenja varijante Delta soja u zemlji. Kada radnicima bude omogućen povratak, od njih će se očekivati da rade u kancelariji najmanje tri dana u nedelji. Kompanija u međuvremenu nema planove da zatvori svoje kancelarije i maloprodajne objekte. Ipak, jedna Apple prodavnica u Čarlstonu je zatvorena nakon što je više od 20 zaposlenih bilo pozitivno na Covid.

Ostale velike tehnološke kompanije mijenjale su svoje planove s porastom broja zaraženih u SAD-u, a neke su propisale da osoblje koje radi u kancelariji mora biti vakcinisano. Google je najavio da će odložiti povratak u kancelarije od 18. oktobra. Twitter je pauzirao ponovno otvaranje i zatvorio kancelarije u San Francisku i Nju Jorku. Usled sve veće zabrinutosti oko širenja virusa, Nacionalni institut za zdravlje upozorio je da bi u SAD-u uskoro moglo biti i do 200.000 slučajeva Covida-19 dnevno, što je broj koji je poslednji put zabeležen početkom 2021.

Pročitajte i:  Smanjite vreme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: