Apple zatvara radnje zbog velikog broja obolelih od koronavirusa

Gomila Apple prodavnica širom SAD-a i Kanade neće raditi tokom praznika. Tehnološki gigant je privremeno zatvorio osam lokacija zbog porasta slučajeva COVID-19. Apple obično zatvara maloprodajnu radnju ako je oko 10% njegovih zaposlenih bilo pozitivno na test na COVID-19.

Apple zatvara radnje zbog velikog broja obolelih od koronavirusa

Apple preuzima nove korake nakon pojave Omikron varijante virusa

Od utorka su zatvorene brojne radnje u Majamiju, Palm Biču, Atlanti, Hjustonu, Ohaju, Nju Hempširu i Montrealu. Kompanija je takođe zatvorila prodavnice na Havajima, Merilendu, Ohaju, Otavi i Teksasu ranije ovog meseca, iako je to trajalo samo nekoliko dana. Iz kompanije navode da redovno prate uslove i prilagođavaju svoje zdravstvene mere kako bi podržali dobrobit kupaca i zaposlenih.

Takođe, Apple kupcima nudi besplatnu dvočasovnu kurirsku dostavu odgovarajućih artikala na zalihama. Ponuda se odnosi na pojedine modele uređaja. Apple je preduzeo druge korake ranije ovog meseca nakon porasta slučajeva i pojave Omikron varijante. Odlučio je da odloži svoje planove povratka u kancelariju, koji je trebalo da počne u februaru, i ponovo uveo zahteve za maskama u svim svojim prodavnicama u SAD-u.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,