Apple zvanično predstavio iPhone Xs i iPhone Xs Max

Ako ste u poslednje vreme pratili Apple-ove glasine, vesti sa današnjeg događaja ne bi trebalo da budu iznenađenje. Na ovogodišnjem Apple događaju kompanija je predstavila dva naslednika prošlogodišnjeg iPhone X, iPhone Xs i iPhone Xs Max, i prilično se uklapaju u sve ono što smo do sada čuli o njima. iPhone Xs ima isti OLED ekran od 5,8 inča koji se nalazi na prošlogodišnjem modelu, dok Xs Max ide korak dalje sa 6,5-inčnim ekranom. Taj ekran takođe sadrži ono za šta Phil Schiller kaže da je najjače staklo na pametnom telefonu ikada napravljeno. Telefoni dolaze u tri boje, srebrna, siva i zlatna.

PCPress.rs Image

Pored velikog ekrana iPhone Xs Max-a i potpuno nove zlatne boje (koja izgleda slično Apple Watch Series 4 satovima), ovi telefoni su vizuelno prilično slični prošlogodišnjem iPhone X-u. To znači da su izrađeni od nerđajućeg čelika, imaju staklo na poleđini, kao i dve kamere pozadi i – naravno – nema priključka za slušalice. Uređaji imaju IP68 sertifikat što znači da su otporni na vodu i prašinu. iPhone Xs i Xs Max su takođe prvi iPhone uređaji koji će podržati dve SIM kartice, sa fizičkom SIM karticom i sopstvenom eSIM tehnologijom. Za Kinu, Apple posebno kreira telefon sa dva fizička SIM slota po prvi put.

Pročitajte i:  Apple traži rešenje da spreči naknadu za programere

Glavni napredak hardvera počinje sa ekranom. Naravno, 6,5-inčni iPhone Max ima rezoluciju od 2688×1242 sa istom gustinom piksela kao kod iPhone Xs-a koji ima 2436×1125 rezolucija. Oba telefona imaju HDR, Dolby Vision i HDR 10. Face ID dobija na brzini, a Apple nije ulazio u specifičnosti. Novi procesor unutar ovih telefona je A12 Bionic, i to je prvi iPhone 7-nm čip napravljen, a u njemu je čak 6,9 milijardi tranzistora. Pomenute su značajne stavke na prezentaciji: CPU ima šest jezgara, koji će omogućiti 40 i 50% poboljšanu efikasnost, respektivno, dok je četvorojezgarni GPU do 50% brži. U suštini – ovo bi trebalo da bude veoma brz telefon.

Unapređene su kamere kako sa prednje tako i sa zadnje strane. Kao i prošle godine, obe kamere pozadi, širokougaona i telefoto, imaju 12 MP, ali postoji novi senzor za širokougaonu kameru. Obe kamere pozadi imaju optičku stabilizaciju slike, a prednja kamera ima 7 MP, i takođe ima brži senzor nego prošle godine. Apple je takođe dodao klizač koji omogućava podešavanje dubine polja na portret fotografijama čak i nakon što je slika snimljena. Dakle, ako želite da pozadina bude malo više u fokusu nego u originalnom snimku, možete da koristite taj klizač da biste dobili željeni efekat. Apple je konačno dodao i snimanje stereo zvuka. Ove godine nema ogromnih promena kada je u pitanju kapacitet baterije. Apple kaže da baterija na Xs može oko 30 minuta duže da izdrži nego iPhone X, dok Xs Max ima najveću iPhone bateriju ikada i sat i po vremena dužeg korišćenja.

Pročitajte i:  EU kažnjava Apple sa skoro 2 milijarde dolara

PCPress.rs Image

Na kraju, veliko pitanje: cena. iPhone Xs biće 999 dolara za model od 64 GB, dok će Xs Max biti 1.099 dolara. Rezervacije za Xs i Xs Max počinju 14. septembra, a isporuke kreću 21. septembra. A ako se pitate koliko košta 512 GB interne memorije iPhone Xs Max? On će koštati oko 1.449 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,