Arcade Coder: Kad deca dizajniraju video igre

Kompanija Tech Will Save Us (TWSU) lansirala je novi proizvod koji bi najmlađe trebalo da uputi u dizajniranje video igara.

PCPress.rs Image

U pitanju je Arcade Coder – tabla koja meri nešto preko 30 centimetara u dužinu i širinu, te ima 144 LED tastera različitih boja, koji se zasebno programiraju i kontrolišu. Sistem je dizajniran za decu stariju od šest godine, a funkcioniše tako što ih uči block kodiranju, te tome kako da samostalno kreiraju svoje igre. Na taj način deca uče o mehanici u okviru video igara, kao što su brzina, nivoi, i način na koji se dobijaju poeni, i to uz pomoć već gotovog koda, ili potpuno samostalno. U tome im pomaže i Games Studio iOS aplikacija koja pruža video uputstva, te nove projekte i izazove koji se otključavaju kada se pogledaju tutorijali. Oni koji pređu sve nivoe dobijaju titulu Master Game Designer.

Arcade Coder stiže i sa dodatkom Painter Mode koji deci omogućava da „boje“ slike uz pomoć LED svetala, te ih potom animiraju u skladu sa novostečenim veštinama kodiranja. Iz kompanije tvrde da proizvod nije dizajniran samo za decu, već da bi trebalo da utiče na to da se promeni način na koji porodice provode zajedničko vreme. Proizvod se već pojavio na Kickstarter-u, te zainteresovani mogu već da ga naruče po ceni od 96 dolara, a kasnije po regularnoj ceni od 160 dolara.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Izvor: Engadget

Facebook komentari: