Neke avio-kompanije zabranjuju korišćenje MacBook-ova za vreme leta

Zbog izveštaja da je Apple počeo da opoziva MacBook Pro modele iz 2015. godine usled problema sa baterijama gde su se neke od njih zapalile, određene avio-kompanije su počele da zabranjuju unošenje laptopa u prijavljeni prtljag. Umesto toga, putnici su morali da ga ponesu sa sobom u ručnom prtljagu.

PCPress.rs Image

Međutim, čini se da su neke avio-kompanije otišle korak dalje. U razgovoru za Bloomberg, australijska avio-kompanija Qantas je potvrdio da će zabraniti sve 15-inčne MacBook Pro modele. Ovo uključuje čak i MacBook Pro modele koji nisu opozvani, što znači da će novo kupljeni 15-inčni MacBook Pro iz 2019. biti deo te liste.

Avio-kompanija je takođe zabranila korišćenje laptopa tokom leta, navodeći da oni moraju da ostanu isključeni tokom celog putovanja. Iako se to čini kao ekstremna potez, nekako ima smisla. To je zato što neki izveštaji navode kako se baterija MacBook Pro zapalila čak i dok je bila u stanju mirovanja (što znači da nije u potpunosti isključena).

Pročitajte i:  Apple otkazuje projekat električnih automobila

PCPress.rs Image

Iako se požari u kabini mogu lako obuzdati, verovatno da postoji opasnost zbog koje Qantas jednostavno ne želi da rizikuje. Nije sigurno koliko dugo se očekuje da ove zabrane ostanu na snazi, ali ako imate 15-inčni MacBook Pro od 2015, možda bi trebalo da njegovu bateriju zamenite što pre.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,