BIZIT plus

Arizona prva država koja prihvata digitalne vozačke dozvole iz Apple Wallet-a

Vlasnici iPhone-a sa vozačkom dozvolom u Arizoni ili državnim ID-om sada mogu da ih ubace u svoj Apple Wallet, što je prvi put da je država SAD podržala digitalne verzije ove vrste identifikacije u aplikaciji.

PCPress.rs Image

Apple radi na kompletnoj digitalnoj verifikaciji u budućnosti

Stanovnici Arizone sa TSA PreCheck-om mogu da predstave svoju digitalnu vozačku dozvolu ili državni ID tako što će dodirnuti svoj iPhone ili Apple Watch na odabranim kontrolnim punktovima Uprave za bezbednost transporta na međunarodnom aerodromu Phoenix Sky Harbor. Međutim, i dalje će im trebati njihove fizičke legitimacije da odlete kući ako putuju u državu koja nije u Apple programu. Korisnici iPhone-a će takođe morati da pokažu svoj fizički ID da bi, na primer, ušli u bar, dobili dokumente overene kod notara, kako u drugim državama tako i u Arizoni. Apple je rekao da istražuje više načina da ljudi koriste digitalnu verifikaciju u budućnosti.

Apple je prvobitno na svom web sajtu naveo da će ova funkcija biti lansirana prošle godine, ali je kasnije objasnilo da je to komplikovan proces za implementaciju i da blisko sarađuje sa državama kako bi se projekat što pre realizovao. Predstavljanje je deo Apple-ovih stalnih napora da poveća podršku za svoj digitalni novčanik. Kompanija već nudi funkcije kao što su digitalne kreditne kartice, karte za bioskop, ključevi od automobila, karte za ukrcavanje i poklon kartice. Ove funkcije obećavaju dodatni nivo pogodnosti, guraju korisnike iOS-a dublje u njegov ekosistem usluga i čine iPhone još važnijim u našim životima.

Pročitajte i:  EU kažnjava Apple sa 539 miliona dolara kazne

Da bi se osiguralo da je lična karta zvanična, korisnik će morati da napravi selfi nakon što skenira i postavi sliku svoje vozačke dozvole ili državne lične karte. Od korisnika će se takođe tražiti da dovrši pokrete lica i glave, slično kao što se aktivira Face ID. Kada se aktiviraju i odobre, korisnici mogu da dodirnu svoj iPhone ili Apple Watch na čitač identiteta na bezbednosnoj kontrolnoj tački i agent će videti informacije potrebne za let. Apple je ranije naveo da su informacije o ID-ovima šifrovane i zaštićene od neovlašćenog pristupa i krađe.

Na iPhone-u ili Apple Watch-u, korisnicima će biti prikazano koje specifične informacije traži TSA. Korisnik može da pristane da pruži te informacije pomoću Face ID-a ili Touch ID-a, bez potrebe da otključava svoj iPhone. Sve informacije se dele digitalno, tako da korisnici ne moraju da pokažu ili predaju svoj uređaj da bi pokazali svoj ID. Podrška za vozačku dozvolu i državnu identifikaciju na Apple Wallet-u je dostupna na iPhone 8 ili novijim verzijama koji koriste iOS 15.4 i Apple Watch Series 4 ili drugim koji koriste watchOS 8.4 ili novije sisteme.

Pročitajte i:  Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,