Uber pravi „superaplikaciju“ za putovanja dodavanjem aviona, vozova i automobila za iznajmljivanje

Kompanija sa sedištem u San Francisku objavila je  da dodaje vozove, autobuse, avione i iznajmljivanje automobila u svoju aplikaciju u UK ove godine. Ovaj potez je deo pilot projekta koji bi se kasnije mogao proširiti na druge zemlje ako bude dobro prošao.

PCPress.rs Image

Iako Uber neće sam pružati ove usluge putovanja, omogućiće korisnicima da ih rezervišu preko svoje aplikacije nakon integracije softvera sa platformama koje prodaju karte. Tehnološki gigant rekao je da planira da objavi različite partnere u narednim mesecima.

Uber je rekao da će integracije pomoći da se poveća upotreba aplikacija među svojim korisnicima u Velikoj Britaniji, koji takođe imaju izbor da koriste aplikacije kao što su Bolt i Free Nov. Velika Britanija je jedno od najvećih Uberovih tržišta van SAD.

Jamie Heywood, šef Ubera u UK rekao je da se Uber nada da će postati „sve na jednom mestu za sve vaše potrebe putovanja“.

„Mogli ste da rezervišete vožnje, bicikle, usluge čamca i skutere u aplikaciji Uber već nekoliko godina, tako da je dodavanje vozova i autobusa prirodan napredak“, rekao je on I dodao da se planira za kraj godine da se u ponudi I rezervacija letova, a u budućnosti I bukiranje hotela kako bi stvorili iskustvo putovanja od vrata do vrata.

Pročitajte i:  Kako je Uber promenio ekonomiju

Uber takođe planira da dozvoli ljudima da kupuju karte za voz Eurostar preko aplikacije. Eurostar omogućava putnicima da putuju od Londona do Pariza i drugih gradova preko tunela pod Lamanšom.

Uber napreduje sa svojim planom da postane „superaplikacija“ za putovanja

  • Kompanija sa sedištem u San Francisku objavila je da dodaje vozove, autobuse, avione i iznajmljivanje automobila u svoju aplikaciju u UK ove godine.
  • Džejmi Hejvud, šef Ubera u UK nada se da će Uber postati „sve na jednom mestu za sve vaše potrebe putovanja“.
  • Uber neće sam pružati ove usluge putovanja, ali će omogućiti korisnicima da ih rezervišu putem svoje aplikacije nakon integracije softvera sa avio-kompanijama, autobuskim i železničkim operaterima i kompanijama za iznajmljivanje automobila

Izvor – CNBC

Facebook komentari: