ARLEMM 2020 – prvi online festival klasične muzike u Srbiji

ARLEMM je prvi festival klasične muzike u Srbiji, čije će aktivnosti biti prikazane online, a čiji početak i otvaranje možete pratiti na Telenorovom YouTube kanalu, sutra 15. jula od 21h.

PCPress.rs Image

Tada će se koncertnim dešavanjem bez publike, na Cvetnom trgu predstaviti gudački kvartet Škole za muzičke talente, solista na gitari – mladi, talentovani Milun Šunjevarić, i poznata kantautorka čarobnog glasa Katarina Pejak.

Izložba Umetnički karavan na Cvetnom trgu

U živom prenosu, gledaoci će moći da se upoznaju sa vizijom i ciljevima festivala i mladim stvaraocima. Nakon koncerta, biće otvorene izložba Umetnički karavan, koji će na Cvetnom trgu trajati do 2. avgusta.

„Uprkos teškoj situaciji sa svetskom pandemijom, kultura opstaje i mora da postoji. Zahvaljujući entuzijazmu organizatora i saradnika, manifestacija ARLEMM će ove godine biti kulturna oaza u kojoj ćemo zajedno uživati, upijajući tračak nade koji nam nagoveštava da će sve biti bolje“, kaže Dragutin Mladenović, direktor ARLEMMa.

Tokom proteklih jedanaest godina postojanja ARLEMM je bio prestonica kulturnih dešavanja, okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari: