BIZIT plus

Arrival otpušta polovinu svojih zaposlenih

Po drugi put za manje od godinu dana, startap za električni transport, Arrival, otpušta zaposlene. Kompanija je u ponedeljak saopštila da planira da otpusti oko 50% svoje radne snage. Ovaj potez će smanjiti broj zaposlenih u Arrival-u na oko 800 zaposlenih.

Arrival pauzira rad na električnim autobusima

Pored otpuštanja Arrival menja i rukovodstvo

Sredinom prošle godine, Arrival je upozorio da nema novca, a čini se da je finansijska pozicija kompanije od tada postala lošija. Od kraja 2022. godine, Arrival je imao 205 miliona dolara u gotovini. Nakon poslednjeg kruga otpuštanja i nekoliko drugih mera za smanjenje troškova, Arrival kaže da očekuje da će smanjiti troškove svakodnevnih operacija na oko 30 miliona dolara po kvartalu. Najvažnije je da Arrival-ov plan da se fokusira na američko tržište i iskoristi podsticaje Zakona o smanjenju inflacije.

Arrival je takođe najavio promenu rukovodstva. Manje od tri meseca nakon što je preuzeo funkciju izvršnog direktora, bivši šef kompanije Marvel Entertainment, Piter Cuneo, predaje svakodnevne operacije Igoru Torgovu, bivšem Arrival-ovom izvršnom potpredsedniku Digital-a. Pre nego što se pridružio startapu 2020. godine, Torgov je bio na rukovodećim pozicijama u Atol-u, Bitfury-ju, Yota-i, Columbus IT-ju i Microsoft-u. Sada je na njemu da preokrene nekada obećavajući startup. Arrival je saopštio da će podeliti više informacija o svom finansijskom položaju 9. marta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: