TikTok i resetovanje stranice For You

Ako vam je dosta video snimaka koje TikTok servira na stranici For You, uskoro će možda postojati način za resetovanje.

PCPress.rs Image

Kompanija testira novu funkciju pod nazivom Refresh, prema portparolu Jamie Favazza, koja će prikazivati video zapise na osnovu načina na koji koristite aplikaciju nakon što pritisnete dugme. Ova funkcija može biti korisna ako dobijate previše iste stvari u svojim fidovima ili ako (prema TikTok-u) video snimci koji se serviraju više nisu relevantni ili zabavni. Test, koji će početi u narednih nekoliko dana, u ovom trenutku će biti dostupan samo malom broju korisnika.

Kako TikTok kurira korisničke stranice For You bila je tema kontroverzi, posebno zbog toga koliko je kompanija pažljivo čuvana u pogledu svog algoritma preporuka.

S druge strane, kompanija dodaje funkcije koje korisnicima daju više informacija o algoritmu koji pokreće iskustvo aplikacije. U decembru je TikTok najavio da će korisnici uskoro moći da vide zašto je određeni video preporučen. Ranije 2022. godine, kompanija je takođe uvela naprednija podešavanja za filtriranje sadržaja kako bi korisnici mogli da signaliziraju da ne žele da vide video zapise sa određenim hashtagovima ili ključnim rečima.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,