Top50 2023

Asseco opremio Ministarstvo pravde

U petak, 21. decembra, predstavljeni su rezultati projekta IPA 2008 u okviru kojeg je kompanija Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) doprinela tehničkoj modernizaciji Ministarstva pravde.

Asseco-logoU okviru završenog projekta, vrednog 2,4 miliona evra, isporučena je i instalirana kompletna oprema za dva data centra – za Republičko javno tužilaštvo u Palati pravde i za Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Ukupno je isporučeno 420 računara i oko 100 štampača, kao i oprema za 13 tužilaštava u Beogradu i oko 30 zatvorskih ustanova koje će se u budućnosti priključiti na pomenuta dva data centra.

„Efikasnost složenih poslova kojima se bave državna tela može se obezbediti primenom IT rešenja koja obezbeđuju racionalnu i transparentu državnu administraciju“, izjavio je Vladan Atanasijević, član UO Asseco SEE i dodao da je „Ministarstvo pravde Republike Srbije dobar primer modernizacije i prepoznavanja značaja IT tehnologija, kojima je promenjen dosadašnji nаčin korišćenja podataka u instituciji, ubrzan pristup informacijama i donošenje odluka”.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Monrijevo WSPay rešenje proglašeno najboljim payment integratorom
SBB

Tagovi: