Računari i Galaksija

Astra i Samsung pripremaju 3D televiziju

PCPress.rs ImageSatelitski sistem Astra i kompanija Samsung zajedno će nastupati na tržištu 3D televizije. Samsung će podržati Astru 3D TV sadržajem koji će biti emitovan na novom 3D demo kanalu koji će sa radom početi 4. maja. Demo kanal emitovaće se slobodno preko Astra orbitalne pozicije 23,5 stepeni istočno, a namenjen je prodavcima u promociji 3D televizora.

Ferdinand Kayser, direktor i predsednik Astre, izjavio je: “Novi Astra 3D demo kanal pokazuje ogromne prednosti satelita u prenošenju visoko kvalitetnog 3D televizijskog signala, kao i vodeću ulogu naše kompanije u unošenju inovacija u oblasti emiterske tehnologije. Ponosni smo na to što nam je partner Samsung i uvereni smo da će 3D televizija postati novi pokretač tržišta kućne zabave.”

Shin, direktor i predsednik kompanije Samsung Electronics Europe, dodao je: “Kao prvi proizvođač koji donosi 3D televiziju na tržište, Samsung je predvodnik u oblasti 3D inovacija. Partnerstvom sa Astrom Samsung će postati prvi proizvođač koji predstavlja uživo emitovan 3D sadržaj putem besplatnog promotivnog kanala i može da pokaže pun obim svojih inovacija u oblasti 3D tehnologije. Sadržaj koji ćemo emitovati preko Astra 3D kanala pomoći će kupcima da uvide pravi potencijal 3D televizijskog doživljaja.”

Pročitajte i:  Samsung proširuje program za „samopopravku“

Početak rada Astra 3D kanala zakazan je za 4. maj na ANGA sajmu u Kelnu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,