ERP 2024

Asus-ov laptop od bambusa

PCPress.rs ImageU utorak je u Beogradu održana konferencija za štampu povodom predstavljanja dva nova prenosiva računara iz Asus-ovog programa. Prvi od njih je Asus Bamboo, jedinstven po tome što mu je kućište većim delom izrađeno od bambusovog drveta. Asus je ovaj koncept nazvao “Priroda i tehnologija u saradnji”; cilj je korišćenje prirodnih materijala koji se lako recikliraju, a bambus je izabran zbog kratkog životnog ciklusa (resursi se lako i brzo obnavljaju). Osim privlačnog izgleda, računar je prilično lagan, a touchpad, koji je takođe presvučen bambusovim drvetom (to važi i za tastere), ostavlja veoma prijatan osećaj pod prstima.

Izloženi računar imao je ekran dijagonale 12″, a pomenuta je i verzija sa jednim inčem manje; zasnovan je na Intel-ovom procesoru Core 2 Duo, koristi NVidia grafiku i wireless verzije n. Gospodin Alessandro Basso, Asus-ov regionalni menadžer, očekuje da će se Bamboo pojaviti u našim prodavnicama za nekoliko nedelja i da će koštati oko 1700 evra.

Drugi predstavljeni računar je Asus Eee PC S101 – radi se o novom modelu ultraprenosivog uređaja iz ove popularne serije, namenjenom korisnicima većih zahteva. Njegovo elegantno kućište je ukrašeno Swarovski kristalima, koristiće Intelov procesor Atom i imaće flash disk od 20 GB; ekran od 10″ mu omogućava vrlo male dimenzije, a masa je za dlaku veća od 1 kg. U prodavnicama će se pojaviti otprilike u isto vreme kad i Bamboo, a cena će mu biti oko 600 evra.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

PCPress.rs Image

Facebook komentari: