Srpski mediji u podsticanju informatičkog razvoja

image001 U Privrednoj komori Beograda, 29.oktobra, održana je konferencija za štampu posvećena razvoju informatičke pismenosti u Srbiji. Na konferenciji su istaknuti podaci evropske ECDL Fondacije po kojoj su investicije u informatičko obrazovanje Srbije, proporcionalno broju stanovnika, šest puta manje od onih koje se trenutno čine u Hrvatskoj i Sloveniji a 30 do 90 puta manje od onih koje se čine u razvijenom društvu Evropske Unije!

  Predsednik JISA – informatičkog saveza Srbije, pozvao je sve prisutne medije da  pokušaju da približe značaj računarske pismenosti svim slojevima društva, a naročito  onima koji su do sada važili za ’’informatičke analfabete’’, npr. penzioneri ili poljoprivrednici.

Iz izlaganja Dejana Ristanovića, glavnog i odgovornog urednika časopisa PC Press, moglo se zaključiti da informatički razvoj u Srbiji nije samo obaveza informatičara ili države, već i svih onih drugih privrednih grana kao što su sudstvo, industrija ili zdravstvo, odnosno svih koji svakodnevno koriste ili bi trebalo da koriste računare.

Svi predstavnici medija su se složili da su ovakvi sastanci korisni ali da je na njima obavezno i prisustvo predstavnika Vlade, koje je, nažalost, ovoga puta izostalo.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!
SBB

Tagovi: ,