ASUS predstavio ASUS Vivobook S 15, prvi Copilot+ PC sa Windows 11 AI podrškom

ASUS je danas najavio novu generaciju računara sa veštačkom inteligencijom na svom Next Level. AI Incredible. onlajn događaju – ASUS Vivobook S 15 (S5507).

PCPress.rs Image

Pokrenut od strane Snapdragon® X Elite, uređaj je prvi Copilot+ računar kompanije, sa Windows AI funkcijama i kolekcijom ekskluzivnih ASUS AI aplikacija koje imaju za cilj da poboljšaju rad i zabavu korisnika. Na događaju su učestvovali govornici iz Microsoft-a i Qualcomm ® Technologies, te je Microsoft zvanično predstavio punu paletu novih Windows iskustava i standarda za PC računare kako bi postigli svoj Copilot+ PC.

ASUS Vivobook S 15 je prvi Copilot+ računar kompanije, a sa efikasnom snagom i ugrađenim AI Engine-om Snapdragon X Elite platforme, korisnici mogu da uživaju u hardverski ubrzanim AI funkcijama i neverovatnim performansama i efikasnosti kao rezultat prilagođenog integrisanog Qualcomm Orion ™ CPU-a. Sa do 18 sati trajanja baterije, uživajte u neprekidnoj produktivnosti. Sa zadivljujućim 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekranom, zvukom sa sertifikatom Harman Kardon i elegantnim 14,7 mm tankim i laganim kućištem od 1,42 kg, napravljen je za mobilnost bez napora.

Neverovatna moć veštačke inteligencije

ASUS Vivobook S 15 je prvi ASUS Windows Copilot+ PC sledeće generacije, koji predstavlja najnovije Windows AI alate. Pokreće ga Snapdragon® X Elite sa ugrađenim Qualcomm ® Hekagon™ NPU-om, može se pohvaliti izvanrednim neuronskim Engine-om od 45 TOPS za brzu obradu AI uređaja. Opcije skladištenja uključuju do ultrabrzi PCIe® 4.0 SSD od 1 TB, sa memorijom koja se može konfigurisati do 32 GB LPDDR5Ks RAM-a od 8448 MHz.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Poboljšanja sledeće generacije zasnovana na veštačkoj inteligenciji uključuju Windows Studio Effects i ASUS AiSense IR kameru. Mogućnosti kamere za detekciju prisustva omogućavaju prilagodljivo zatamnjivanje — koje zatamnjuje ekran kada korisnik skrene pogled — i Adaptive Lock, koje automatski zaključava laptop kada se korisnik udalji i otključava ga kada se vrati.

Pored toga, ASUS Vivobook S 15 je takođe prvi uređaj koji sadrži ekskluzivnu AI aplikaciju kompanije, StoryCube, to je najpametniji, najpogodniji i najmoćniji način upravljanja svim digitalnim sredstvima, koristeći pomoć veštačke inteligencije za sortiranje, uređivanje, upravljanje i izvoz snimljenih neobrađenih datoteka. Koristeći ovaj moćni hardver, ASUS Vivobook S 15 integriše napredne funkcije kao što su Windows Studio Effects v2, koji poboljšava osvetljenje i uklanjanje buke tokom video poziva u portretnom režimu, i ASUS AiSense kameru sa AI-povered Securiti, omogućavajući funkciju adaptivnog zaključavanja za automatsko zaključavanje kada korisnik ode i automatsko otključavanje po povratku, kao i automatsko zatamnjivanje kada korisnik skrene pogled. Štaviše, uključuje titlove uživo za precizne titlove u realnom vremenu, a Cocreator omogućava korisnicima da transformišu skice u gotova umetnička dela. Ove inovativne tehnologije ne samo da poboljšavaju bezbednost i privatnost, već i podižu audio-vizuelno iskustvo i otključavaju kreativnost.

Pročitajte i:  Beta verzija Windowsa 11 vraća dugme "Show desktop" tamo gde mu je mesto

Neverovatna prenosivost

Napravljen za prenosivost bez napora, ASUS Vivobook S 15 se ističe ultra-tankim dizajnom od 14,7 mm i lakim potpuno metalnim dizajnom od 1,42 kg, koji redefiniše eleganciju svojom minimalističkom estetikom. Vrhunski CNC ugravirani logotip dodaje dašak klase, dok svestrani konusni dizajn od jednog tela obezbeđuje snagu i stabilnost. Baterija velikog kapaciteta od 70 Wh nudi do 18 sati neprekidne produktivnosti ili zabave, uz podršku za brzo punjenje i ASUS USB-C® Easy Charge za praktično punjenje sa skoro svakog izvora.

Neverovatna povezanost

Opremljen sveobuhvatnim skupom I/O portova, ASUS Vivobook S 15 je konfigurisan za besprekorno povezivanje u pokretu. Ima dva USB4® porta koji podržavaju brzo punjenje, 4K eksterne ekrane i prenos podataka do 40 Gbps, zajedno sa dva USB 3.2 Gen 1 Type-A porta, HDMI 2.1 port, čitač microSD kartica i audio kombinovani priključak da poboljšate korisničko iskustvo. Zahvaljujući WiFi 7, koji je omogućen sistemom Qualcomm FastConnect™ 7800, ASUS Vivobook S 15 isporučuje neverovatne brzine do 5,8 Gbps, nadmašujući ViFi 6 za 4,8 puta, obezbeđujući besprekoran striming, lako izvršavanje zadataka i munjevito brzo preuzimanje.

PCPress.rs Image

Neverovatni audiovizuelni materijal

ASUS Vivobook S 15 nudi vrhunsko audio-vizuelno iskustvo za produktivnost, kreativnost ili zabavu, sa ekspanzivnim 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekranom od 15,6 inča koji pruža prefinjene spekularne svetline i izvanredne detalje u senci, sve u živopisnim bojama, realnim . Ovaj vodeći ekran u klasi ima ultra široki odnos ekrana i tela od 89%, vreme odziva od 0,2 ms, 100% DCI-P3 raspon boja za bioskop i ima VESA DisplayHDR™ True Black 600 sertifikat. Takođe nudi niske nivoe plavog svetla sertifikovane od strane TUV Rheinland-a za poboljšanu negu očiju, a sam ekran je zaštićen našim ekskluzivnim ASUS OLED Care sistemom za značajno smanjenje rizika od pregorevanja. Ovaj zadivljujući ekran dopunjuje moćni audio sistem sa sertifikatom Harman Kardon sa impresivnim, višedimenzionalnim Dolbi Atmos zvukom. Ukratko, predstavljanje novog ASUS Vivobook S 15 označava značajan korak napred u računarstvu sa veštačkom inteligencijom. Sa ovim uređajem, ASUS ponovo potvrđuje svoju posvećenost inovacijama bez kompromisa, a sa zvučnicima industrijskih giganata kao što su Microsoft i Qualcomm Technologies, ​​ovaj događaj je pokazao zajedničke napore koji pokreću tehnološki napredak. Kako industrija kreće u ovu novu eru računarstva, ASUS nastavlja da vodi glavnu reč, pružajući izvrsnost iu obliku i u funkciji.

Pročitajte i:  Kako da vašem računaru sa Windows 11 operativnim sistemom date čistiji, pregledniji izgled

Cena i dostupnost

ASUS Vivobook S 15 je od danas u pretprodaji, a očekuje se da na tržištu bude dostupan oko 18.06.2024. Cena je 175.990 RSD.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *