ASUS predstavio Eee Slate EP121, tablet računar visokih performansi

Intel® Core™ i5 procesor, Windows 7 i kapacitivni ekran dijagonale 12,1 inč, čine Eee Slate EP121 najmoćnijim univerzalnim tablet računarom trenutno.

Eee_Slate_ EP121_BBeograd, Srbija (8. februar 2011.) — Veliki ekran osetljiv na dodir i Intel® Core™ i5 procesor čine ASUS Eee Slate EP121 tablet uređajem sa idealnom kombinacijom performansi i prenosivosti. Zahvaljujući Windows 7 Home Premium operativnom sistemu, Eee Slate može da radi sa istim programima kao bilo koji notebook ili desktop PC, pa je savršen izbor za korisnike koji žele moderan uređaj sa dobro poznatom platformom koja ne iziskuje privikavanje.

Eee Slate EP121 je moćni tablet uređaj koji podjednako dobro zadovoljava potrebe najšireg kruga korisnika, počev od onih kojima je multimedija prioritet, pa do poslovnih ljudi. Jasan dokaz inovativnosti i naprednih tehnologija koje stoje iza ovog uređaja je i nagrada „Innovations Award“ koju je dobio na sajmu CES 2011. “Ovaj jedinstveni PC pruža sjajnu kombinaciju produktivnosti, zabave i društvenog umrežavanja, za koju verujemo da obezbeđuje beskompromisno mobilno rešenje. ”— Steve Guggenheimer, potpredsednik OEM divizije Microsoft korporacije.

Lako i intuitivno korišćenje

Ekran visoke definicije, realističnog prikaza boja i dijagonale 12,1“ čini Eee Slate EP121 idealnim za multimediju u pokretu, nudeći pritom više načina za unos podataka i upravljanje. Kapacitivni ekran osetljiv na dodir omogućava preciznu kontrolu prstom, za opuštenije korišćenje, dok WACOM digitalna olovka omogućava sofisticiran rad. Zahvaljujući naprednoj ‘pen and ink’ tehnologiji korisnici će moći da iskuse najprirodniji način unosa teksta – rukom pisane beleške mogu biti sačuvane u izvornom obliku ili prebačene u tekstualni oblik koji se može kasnije lako menjati.

Pročitajte i:  Asus dodaje "Intel Baseline Profile" u nove BIOS fajlove kako bi rešio probleme sa stabilnošću

Eee_Slate_ EP121_CEee Slate EP121 se isporučuje sa elegantnom Bluetooth tastaturom pune veličine, idealnom za duže kucanje. Ugrađena baterija obezbeđuje autonomiju u trajanju do 4,5 sata.

Beskompromisne performanse

Moćni Intel® Core™ i5 procesor u kombinaciji sa 2 GB ili 4 GB radne memorije lako izlazi na kraj sa više aplikacija istovremeno. Windows 7 Home Premium operativni sistem omogućava pokretanje istih aplikacija koje koriste notebook i desktop PC računari, bilo da je to Microsoft Office, Intuit Quicken ili Adobe Photoshop Elements – da pomenemo samo neke od njih. Podrška za 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB 2.0 i HDMI čine povezivanje sa bežičnom mrežom, raznim periferijskim uređajima i HD displejima lakim zadatkom.

Zabava za sve

Eee Slate EP121 ima ekran dijagonale 12,1“ sa „Advanced Fringe Field Switching“ (AFSS) tehnologijom koja pruža superiorno osvetljenje i širi opseg boja u odnosu na slične IPS (In-Plane Switching) ekrane. Korisnicima će se posebno dopasti izuzetno veliki ugao gledanja od čak 178 stepeni. Rezolucija ekrana je 1280 x 800 piksela, što Eee Slate EP121 čini idealnim i za posao i za zabavu. Izuzetno otporni Corning® Gorilla® Glass zaštitni sloj omogućava da ekran Eee Slate EP121 tableta bez oštećenja prođe kroz sva iskušenja života u pokretu.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Filmovi, TV emisije i igre na Eee Slate EP121 izgledaju bolje nego ikada ranije, a s obzirom da je on u suštini punokrvni PC, postoji veliki izbor multimedijalnog sadržaja i programa. Naravno, Eee Slate EP121 sa lakoćom pokreće Adobe Flash, pa korisnik ima pristup svim oblicima sadržaja na Internetu, bez ikakvih ograničenja.

Uvek u kontaktu sa sadržajem

Windows Live Mesh automatski sinhronizuje fajlove na drugim PC računarima koji imaju Windows 7, tako da su podaci uvek na raspolaganju korisniku. Za povezivanje sa udaljenim PC-jem korisniku su dovoljni Eee Slate EP121 sa ugrađenim softverom i brza internet konekcija.

Bilo da je reč o gledanju filmova, hvatanju beleški, skiciranju ili radu sa standardnim Windows aplikacijama, moćni i lako prenosivi ASUS Eee Slate EP121 će vam omogućiti da uživate u svakom trenutku.

Eee_Slate_ EP121_APosebno izdvajamo:

● Izuzetne performanse zahvaljujući Intel® Core™ i5 procesoru i Windows® 7 operativnom sistemu

● Wacom® multi-touch ekran sa digitalnom olovkom

● Kompletno multimedijalno iskustvo uz pomoć 12.1” ekrana sa veoma velikim uglom gledanja

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

Ekran

12.1 LED WXGA kapacitivni ekran (1280*800) sa FFS

Operativni sistem

Originalni Microsoft Windows® 7 Home Premium

CPU / Čipset

Intel Dual-Core i5 470 um/ HM55

Memorija

DDR3 2GB/4GB (1*SO-DIMM)

SSD

32 GB / 64 GB

Bežične konekcije

WLAN 802.11b/g/n*, Bluetooth 3.0 + HS

Baterija i autonomija

34 Whr (4 ćelije, 2330 mAh) Autonomija: 4,5 h;

Autonomija pri reprodukciji Full HD videa (1080p): 2,4 h

Kamera

2.0 megapixel

Audio

Hi-Definition Audio CODEC; Stereo zvučnici; Mikrofon

Interfejs

1 x Digitizer Pen; 2 x USB 2.0; 1x 2-u-1 Audio konektor (Slušalice / Mikrofon); 1 x mini HDMI port; 1 x Čitač kartica: MMC/ SD (SDHC/SDXC); 1 x DC-IN;

Dimenzije (mm)

312 (širina) x 207.2 (visina) x 16.95 (debljina); 1,16kg

Dodatna oprema

Uputstvo; DVD sa drajverima; Strujni adapter; Torbica; Bluetooth

 tastatura; Krpica za brisanje; AAA baterije za tastaturu

Asus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,