ASUS Republic of Gamers predstavio ROG Phone 7

ASUSRepublic of Gamers (ROG) je danas najavio potpuno novu ROG Phone 7 seriju gaming pametnih telefona. Serija ROG Phone 7 uključuje modele ROG Phone 7 i ROG Phone 7 Ultimate.

Ovaj futuristički stilizovani telefon — koji ima novi dvobojni dizajn — kombinuje snagu vodeće Snapdragon ® 8 Gen 2 mobilne platforme sa naprednim GameCool 7 termalnim sistemom i posebnim ROG podešavanjem kako bi pružio zadivljujuće iskustvo igranja na mobilnim uređajima — i impresivno nisku potrošnju energije. Ključ za ovu energetsku efikasnost je revolucionarni novi dizajn parne komore sa brzim ciklusom, koji povećava efikasnost odvođenja toplote do 168%, omogućavajući ROG Phone 7 seriji da pokreće igre punom brzinom uz održavanje niskih temperatura.

Da bismo ROG Phone 7 učinili moćnim i prenosivim kinom, povećali smo efektivnu jačinu zvuka zvučnika serije ROG Phone 7 za 50%[i] i podesio sistem u saradnji sa audio specijalistima, Diracom. ROG Phone 7 serija sada isporučuje neverovatan 2.1-kanalni zvuk kada se priključi novi AeroActive Cooler 7 dodatak — koji sadrži moćni subwoofer.

PCPress.rs Image

Uz to, osvetljenost Samsung AMOLED ekrana od 165 Hz značajno je povećana u odnosu na prethodni model. Pored toga, serija ROG Phone 7 takođe sadrži legendarne efekte u igri generisane veštačkom inteligencijom, prilagodljive Haptičke tastere AirTrigger i kontinuirana ažuriranja podešavanja igre od strane ROG Gaming tima koja oličavaju osnovni duh ROG-a — da bi igrač bio na prvom mestu!

Verzija ROG Phone 7 Ultimate dodatno ima jedinstveni ROG Vision matrični ekran na zadnjoj strani, a GameCool 7 termalni sistem je poboljšan inovativnim AeroActive Portalom.

Performanse bez kompromisa

Zahvaljujući Snapdragon Elite Gaming, ROG Phone 7 podržava hardverski ubrzan Ray tracing u realnom vremenu. To znači da za podržane igre igrači mogu uživati u hiper-realističnim refleksijama – posebno na vodenim i metalnim površinama – koje dodaju novu dimenziju iskustvu igranja. Sva ova snaga je dodatno poboljšana nenadmašnim menadžerom performansi Armoury Crate, koji igračima daje najbolju kontrolu nad performansama i postavkama podešavanja.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Kako bi održali korak sa najbržom akcijom, ROG Phone 7 serija koristi Samsung AMOLED ekran od 165 Hz sa stopom uzorkovanja dodira od 720 Hz i preciznošću boje Delta E <1 za vrhunske slike. Takođe smo povećali osvetljenost na 1500 nita za lakše gledanje napolju. Vrhunski vizuelni elementi su podešeni u saradnji sa vodećom kompanijom za vizuelnu obradu Pixelworks ® za svetsku tačnost boja.

PCPress.rs Image

Osim toga, ROG Phone 7 Ultimate ima ROG Vision, jedinstveni matrični ekran u boji na zadnjoj strani telefona koji predstavlja primer odvažne inovacije iza ROG brenda. Ova kreativna funkcija može prikazati sjajne animacije koje pokreću sistemski događaji, kao što su status punjenja, dolazni pozivi, aktivacija X režima i još mnogo toga. Igrači čak mogu kreirati vlastite personalizovane animacije, dodatno poboljšavajući jedinstvenost ROG Phone 7 Ultimate. Uz ROG Vision, igrači mogu izraziti svoj pravi stil i prigrliti puni potencijal ove vrhunske tehnologije.

Beskompromisna energetska efikasnost

Da bi se smanjila potrošnja energije bez ugrožavanja performansi, ROG Phone 7 serija koristi 15% poboljšanja energetske efikasnosti koje nudi mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 2, unapređena najboljim ikada GameCool 7 termalnim sistemom za hlađenje CPU-a. Ovo koristi trostruki pristup . Za kratke sesije, Boron Nitride (BN) termalna smesa na jednoj strani CPU-a smanjuje prigušivanje. Za sesije srednje dužine brine veća parna komora i grafitni listovi na drugoj strani CPU-a. Na kraju, za maratonske sesije AeroActive Cooler 7 — sa svojim ventilatorom postavljenim tačno iznad CPU modula — počinje da igra aktivno hlađenje oslonjeno na veštačku inteligenciju, sa Peltierovim elementom za dodatne performanse hlađenja.

PCPress.rs Image

U ROG Phone 7 Ultimate, hlađenje je dodatno poboljšano uz vodeći svetski AeroActive Portal. Ovaj ulaz vazduha se automatski aktivira kada je AeroActive Cooler pričvršćen, usmeravajući stalan protok hladnog vazduha iz hladnjaka na rashladna rebra parne komore. Ovo efikasno raspršuje toplotu koju generiše SoC, što dovodi do značajnog povećanja performansi igara i izdržljivosti baterije. Kada je AeroActive Portal aktiviran, termalna efikasnost telefona se može povećati do 20%.

Pročitajte i:  Iskoristite svetlost sa TECNO Spark 20 serijom

Nova parna komora brzog ciklusa u ROG Phone 7 potpuno je redizajnirana – veća je i koristi novu tehnologiju unutra. Umjesto uobičajenih konstrukcija u obliku stuba, koristi posebne stupove od fitilja u obliku trozuba na dugim ivicama komore kako bi poboljšao efikasnost. Osim toga, postoji šest kanala za povrat tekućine koji djeluju kao autoputevi za vodu da teče natrag u SoC spreman za sljedeći termalni ciklus. Termički efikasne grafitne ploče u ROG Phone 7 su također povećane i preoblikovale se kako bi se maksimizirao prenos toplote sa matične i RF ploče.

PCPress.rs Image

Konačno, AeroActive Cooler 7 sadrži ne samo poboljšani ventilator sa više lopatica za veći protivpritisak, već i ugrađeni termoelektrični Peltier hladnjak za maksimalnu snagu hlađenja. Revolucionarni DualCool dizajn osigurava da, dok se zadnji deo telefona hladi Peltierovim hladnjakom, vazduh za hlađenje je takođe usmeren preko ekrana telefona za maksimalnu efikasnost hlađenja.

Igranje bez kompromisa

Mobilni igrači nikada nisu iskusili telefone koji zvuče tako dobro kao ROG Phone 7 serija. Dvostruki prednji zvučnici 12 x 16 mm — sa 50% efektivnijom jačinom zvuka nego ranije — potpomognuti su superlinearnim sabvuferom sa pet magneta 13 x 38 mm u hladnjaku AeroActive 7, koji pojačava jačinu basa za 77 % za nenadmašan 2.1 zvuk u igricama ili filmovima kada je hladnjak priključen. Fino podešavanje u saradnji sa audio stručnjacima u Dirac-u osigurava kvalitet zvuka bez premca.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

Od svog 3,5 mm priključka za slušalice do svog Dirac Virtuo Za prostorni zvuk poput teatra za slušalice, serija ROG Phone 7 ima svu tehnologiju za sav zvuk. Podrška za tehnologiju Snapdragon Sound omogućava Bluetooth® zvukvisoke vernosti s vrlo malom kašnjenjem , tako da bez obzira na odabir korisnika, njihove uši će im zahvaliti za ROG Phone 7.

PCPress.rs Image

Nove funkcije softvera još više poboljšavaju iskustvo igranja. X Sense pomaže igračima s za otkrivanje ključnih događaja na ekranu , kao što je kada je n važno nova stavka se pojavljuje na mapi ili se neprijatelj približava, sa iskačućim obaveštenjem. X Sense dodaje vizuelne efekte da upotpuni slavlje . X Capture je AI alat koji automatski snima s nezaboravne trenutke u bici, kao što je pobeda nad neprijateljem ili pobeda u meču.

AirTrigger ultrazvučne kontrole daju igračima nenadmašnu kontrolu nad svojim igrama na vrhu prsta za iskustvo poput konzole. Podržavaju širok raspon pokreta, uključujući dvostruku akciju, pritisak i podizanje te ciljanje žiroskopom. Tu je i 10 kontrola pokreta i linearni motor osi X koji pruža moćnu haptičku povratnu informaciju, odvodeći igrače u srce akcije. Takođe omogućava vrhunsku funkciju mapiranja vibracija, koja poboljšava iskustvo dodira pružanjem podesivih haptičkih povratnih informacija za virtuelne tastere na ekranu.

Dostupnost i cene

Prvi model u ponudi će biti crni ROG Phone 7 (očekuje se u prodavnicama tokom maja), a beli model telefona stiže nešto kasnije. ROG Phone 7 će u Srbiji koštati 151.990 RSD (16G/512G verzija), a prvi kupci će na poklon dobiti AeroActive Cooler 7.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,