Google kaže da migracija Fitbit naloga počinje ovog leta

Google je završio svoju akviziciju Fitbit-a 2021. godine i bilo je prilično očigledno da su neki potezi pojednostavljivanja i integracije na stolu.

PCPress.rs Image

Moraćete da počnete da koristite Google nalog, sviđalo vam se to ili ne

U 2022. godini, Fitbit je objavio stranicu za podršku koja obaveštava korisnike da se Fitbit nalozi ukidaju 2025. Google je sada ponovio neizbežno preseljenje naloga, rešavajući neke zabrinutosti koje korisnici Fitbita mogu imati.

U novom postu sa najavom, Google nam je dao jasniji vremenski okvir kada možemo očekivati da će Fitbit nalozi nestati. Počevši od ovog leta, od novih učesnika u Fitbit ekosistemu biće zatraženo da se registruju pomoću Google naloga, bez mogućnosti da se registruju sa Fitbit nalogom. Postojećim korisnicima Fitbit-a će se takođe prikazati upit za migraciju da prebace podatke svog naloga na Google nalog. Ovaj zahtev za migraciju će početi da se pojavljuje u leto ove godine. Iako ne morate odmah da se selite, imajte na umu da će Fitbit nalozi potpuno nestati do 2025. godine, tako da morate da migrirate pre toga.

Pročitajte i:  Google predstavlja fenomenalnu novu Lumiere veštačku inteligenciju za kreiranje video sadržaja

Kao deo najave vremenskog okvira, Google takođe ističe prednosti prijavljivanja na Google nalog u odnosu na Fitbit nalog. Kao prvo, dobijate pogodnost prijavljivanja na Fitbit pomoću jedne lozinke za Google nalog, što olakšava upravljanje povezanim aplikacijama i uparenim uređajima. Svim vašim Fitbit podacima se može upravljati preko Google centra za privatnost, što ga čini jednim mestom za vaše potrebe provere privatnosti.

Google obećava da će i dalje držati vaše Fitbit zdravstvene i wellness podatke odvojene i nezavisne od Google Ads podataka. Dalje je obećavajuće da ćete nastaviti da imate pristup svim svojim istorijskim zdravstvenim i wellness podacima sa Fitbit-a.

Upozorenja za migraciju još uvek nisu aktivna, ali bi trebalo da počnu da se pojavljuju u narednih nekoliko meseci. Uskoro ćete moći da ih uočite kada otvorite aplikaciju Fitbit i napravite migraciju pre roka. Korisnici takođe mogu da provere podešavanja u aplikaciji Fitbit da bi pokrenuli proces.

Izvor: Androidauthority.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,