BIZIT plus

Atlassian kupuje Loom za skoro milijardu dolara

Atlassian, kompanija poznata po svojim alatima za timsku kolaboraciju, kao što su JIRA (za praćenje projekata), Confluence (deljenje sadržaja) i Trelo (vizuelno upravljanje projektima), objavio je da je sklopio dogovor za akviziciju video messaging platforme, Loom. Vrednost ove kupovine je 975 milion dolara, od čega će 880 miliona dolara biti isplaćeno u kešu, a ostatak u akcijama. Očekuje se da će se ovaj proces završiti tokom trećeg kvartala 2024. godine, i biće finansiran iz postojećih sredstava kompanije.

PCPress.rs Image

Loom je platforma koja ima više od 25 miliona korisnika, koji svakog meseca snime više od pet miliona video zapisa. Inače, Fast Company je svrstao Loom među 50 najinovativnijih kompanija u 2023. godini.

Atlassian želi da integriše Loom u svoje alate, kako bi za više od 260.000 njihovih klijenata obezbedila viši nivo kolaboracije. Prema najavi, inženjeri će uskoro moći da na vizuelni način loguju svoje vreme u JIRA-i, menadžeri će moći putem video snimaka da se povezuju sa svojim zaposlenima, prodavci će moći da šalju video informacije klijentima, dok će HR timovi moći da prave personalizovane video snimke dobrodošlice novim zaposlenima.

Pored toga, zahvaljujući Loom-ovom investiranju u AI, korisnici će moći da dobijaju video transkripte, sažetke sastanaka i dokumenta, čime će na više načina poboljšati komunikacija i saradnja između različitih timova.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: