Top50 Glas publike

Audi predstavio svoj prvi električni automobil

Prvi potpuno električni automobil kompanije Audi poneo je ime e-tron, i spreman je da izađe na puteve.

PCPress.rs Image

Iz kompanije poručuju da im je jedan od osnovnih ciljeva bio da se prelazak sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na potpuno električni sistem ne oseti, te da automobil izgleda potpuno „normalno,“ kao i svi njegovi prethodnici. Tako su u tokom predstavljanja novog modela, pored „normalnosti,“ prikazani i virtuelni retrovizori, koji još uvek nisu dozvoljeni na modelima koji se šalju u Sjedinjene Američke Države, koji uz pomoć HoloLens tehnologije omogućavaju korisnicima da prate stanje baterije automobila.

Dva električna motora omogućavaju da se brzina od oko 96 kilometara na sat dostigne za 5,5 sekundi, dok je maksimalna brzina koju model može da postigne skoro 200 kilometara na sat. Baterije se nalaze ispod kabine automobila, te svaka može da uskladišti po 95 kWh energije, što je dovoljno za 250 km vožnje. Uz pomoć brzog punjenja baterija može da se napuni do 80% za oko pola sata.

Pročitajte i:  DHL naručio 2,000 električnih dostavnih vozila od kompanije Ford

Novi model može da se nabavi po ceni od 74 hiljade dolara, dok luksuznija varijanta sa sistemom za asistiranje tokom vožnje, sedištima koja masiraju, te drugim luksuznim dodacima košta 81. 800 dolara.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,