BIZIT plus

Autor Dead Space-a napustio Callisto Protocol

Glen Šofild, ko-kreator survival horor igre Dead Space, napušta Striking Distance Studios. Zameniće ga sadašnji direktor razvoja Stiv Papucis kao izvršni direktor. Šofild je konceptualizovao Dead Space kada je bio sa EA, pre nego što je napustio kompaniju i osnovao nekoliko studija za igre. Jedan od njih je Striking Distance, gde je kreirao The Callisto Protocol, koji ljudi nazivaju duhovnim naslednikom Dead Space-a, otkako je još bio u razvoju. Kao i starija igra, Callisto je takođe u žanru survival horror, osim što su ga kritičari generalno kritikovali.

Dead Space ističe najveće probleme AAA igara

Loši rezultati igre Callisto Protocol doveli do odlaska

Džesika Kondit iz Engadžeta bila je optimistična nakon što je igrala jednosatni pregled naslova, koji se pokazao kao najbolji deo igre koji je patio od grešaka i nezgrapne mehanike u celini. U međuvremenu, rimejk Dead Space-a je izašao ubrzo nakon Callistovog lansiranja, podjednako je osvojio i kritičare i stare fanove.

Matična kompanija Striking Distance Studios Krafton, koja je uložila preko 160 miliona dolara u razvoj igre, prvobitno se nadala da će ove godine prodati 5 miliona primeraka Callista. Međutim, smanjio je svoja očekivanja na 2 miliona jedinica nakon što je video kako se ponašao u prvih nekoliko nedelja. Kompanija verovatno neće moći da nadoknadi svoje gubitke i otpuštala je zaposlene tokom proteklih meseci.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: