Top50 2023

AV-Comparatives rezultati testa antivirus programa za 2012

Av-Comparatives Austrijska istraživačka laboratorija AV-Comparatives uradila je u periodu od marta do juna 2012. godine test antivirus programa u kojem je proizvod Kaspersky Internet Security 2012 osvojio jedan od najboljih rezultata. Prema rezultatima testa, rešenje kompanije Kaspersky Lab detektovalo je i blokiralo više od 99 odsto trenutnih pretnji i zbog toga je nagrađeno najprestižnijom nagradom ADVANCED + rating.

Test istraživačke laboratorije AV-Comparatives zasnovan je na simuliranju realnih, stvarnih situacija, pri čemu su veoma iscrpno ocenjene sveukupne performanse anti-virus proizvoda, a ne samo pojedinačne komponente. Testiranje je obavljeno ne platformi Windows XP Service Pack3 na kojoj su bile instalirane neke popularne aplikacije koje sajber kriminalci najčešće koriste prilikom napada na ranjive sisteme.

Svi proizvodi koji su bili obuhvaćeni testom, uključujući i Kaspersky Internet Security 2012, bili su instalirani sa standardnim podešavanjima i mogli su da ažuriraju svoje antivirus baze podataka i da se konektuju na cloud bezbednosne sisteme. Pomoću četiri različita testa simulirani su situacije kao što su posećivanje zaraženih sajtova i preuzimanje fajlova sa štetnim softverom. Eksperti istraživačke laboratorije AV-Comparatives ocenjivali su i koliki je broj uspešno blokiranih pretnji i koliki je broj lažnih uzbuna. Rezultatima testa je pokazano da je Kaspersky Internet Security 2012 neutralizovao 99.4 odsto od više od 2.000 štetnih programa koji su korišćeni. Zbog takvog učinka rešenje Kaspersky Lab-a se našlo među top 3 i eksperti istraživačke laboratorije AV-Comparatives dodelili su mu najprestižniju nagradu ADVANCED + rating.

Pročitajte i:  Kaspersky sumira 2023: GenAI alatke našle put do biznisa, u Srbiji raste broj rensomver i RDP napada

Na prvom mestu se, prema ovom testu, našao BitDefender, dok je drugu poziciju zauzelo rešenje G-Data.

Kompletnu verziju testa koji je uradila istraživačka laboratorija AV-Comparatives možete naći na: http://av-comparatives.org/images/docs/avc_prot_2012a_en.pdf

Izvor: www.kaspersky.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,