AWS ponovo u padu, pogođeni Slack i Hulu

Amazon web servisi, na kojima se pokreću mnoge aplikacije i web sajtovi, imali su brojnih poteškoća, što je uticalo na mnoge usluge najmanje tri puta u poslednjih nekoliko nedelja.

AWS ponovo u padu, pogođeni Slack i Hulu

AWS prijavljuje već treći pad u poslednjih nekoliko nedelja

AWS je objavio da je došlo do nestanka struje u data centru u regionu US-EAST-1. Ubrzo nakon toga AWS je primetio da su usluge koje koristi data centar i koje su pogođene prekidom rada počele da se oporavljaju. Među pogođenim klijentima bili su Epic Games Store, koji je naveo da prekidi internet usluga utiču na prijavljivanje, biblioteku, kupovinu i još mnogo toga. Takođe, i Slack je primetio da ima problema sa otpremanjem datoteka, uređivanjem poruka i drugim funkcijama.

Imgur, Asana, aplikacija za deljenje porodične lokacije Life360 i Udemy su među uslugama koje su prijavile probleme, dok su Hulu, Rocket League, Grindr i aplikacija McDonalds takođe pretrpele poteškoće, prema izveštajima koje su korisnici podneli na Down Detector-u. Prekid AWS-a 7. decembra uticao je na Associated Press, Disney+ i Vice. AWS je kasnije objasnio da je uzrok bio problem sa funkcijom automatskog skaliranja kapaciteta. Kratak prekid rada 15. decembra uticao je na Twitch i Slack.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: