BIZIT plus

Ayaneo je napravio mini PC inspirisan NES konzolom

Ayaneo, najpoznatiji po svojim Windows gejming uređajima, razgranao se u male desktop računare sa retro inspirisanim dizajnom. Srećom, Ayaneovi AM01 i AM02 mini računari imaju više da ponude, ali njihova početna privlačnost nad rivalima je nostalgična.

PCPress.rs Image

Mini PC, ili ipak Mac Mini?!

Oba računara dolaze u različitim specifikacijama, ali da biste uštedeli kucanje brojnih konfiguracija, AM01 se kreće od 200 dolara i dolazi sa niskim do skromnim specifikacijama, dobrim za retro igre i opšte kancelarijske zadatke. Cena AM02 je između 440 i 630 dolara, a sve varijante dolaze sa AMD 7840HS APU-om, pogodnijim za igranje igara na računaru i teže zadatke kao što su uređivanje video zapisa ili čak produkcija muzike.

AM02 je napunjen sa 32GB ili RAM-a i 1TB skladišnog prostora, ali ovde ima dovoljno portova da čak i sa modelom niže specifikacije možete dodati više prostora za skladištenje. Postoje i dva RJ45 porta, od kojih je jedan 2,5 Gbps, što donekle štiti AM02 i čini ga pogodnim za izvlačenje medija iz mrežnog skladišta. Ovaj model takođe pokreće USB-C. Teoretski biste mogli da napajate ekran sa USB 4 porta AM02 i da imate računar koji se lako može pomerati.

Najniža specifikacija AM02 košta više od PS5, ili otprilike isto kao LCD Steam Deck sa priključnom stanicom. Zatim tu je Mac Mini koji počinje od 600 dolara. Dakle, ako je igranje vaš jedini cilj, onda postoji tanka niša kojoj AM02 najbolje služi, oni koji traže mešavinu retro i PC naslova koji takođe žele fleksibilnost drugih medijskih zadatak u paketu koji privlači samo pravu vrstu pažnje. Ili ga možda jednostavno volite zbog njegovog dizajna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *