Ažurirajte svoje AirPods slušalice i otključajte potpuno nove funkcije besplatno

Apple donosi neke pametne nove funkcije za vaše AirPods slušalice putem besplatne nadogradnje kasnije ove godine.

PCPress.rs Image

Ljubitelji Apple-a su navikli na velike softverske nadogradnje za svoje iPhone i iPad uređaje svake godine

Dolazeće funkcionalnosti su najavljene zajedno sa predstavljanjem iOS 18 za vlasnike iPhone-a, macOS Sequoia za vlasnike MacBook-a i desktop računara, iPadOS 18 za korisnike iPad-a, i Apple Intelligence funkcijama za milione vlasnika uređaja potvrđenih tokom godišnjeg Apple-ovog događaja za programere, poznatog kao WWDC.

Tokom skoro dvosatnog uvodnog izlaganja, Apple-ov stručnjak za softver, Craig Federighi, predstavio je niz novih funkcija koje dolaze na AirPods putem besplatne softverske nadogradnje u narednim mesecima. Prvo, vlasnici AirPods Pro slušalica će moći da prihvate ili odbiju dolazni telefonski poziv klimajući ili odmahujući glavom, respektivno.

U kratkoj demonstraciji nove funkcije, Apple je prikazao čoveka u prepunom liftu sa zauzetim rukama kada dolazni poziv počne da se reprodukuje u njegovim bežičnim slušalicama. Siri najavljuje ime pozivaoca i sa brzim klimanjem glavom, poziv se odbija.

Pročitajte i:  Šta očekivati od WWDC 2024

Ova pametna funkcija, koja se oslanja na H2 sistem na čipu koji je razvila kompanija Apple za svoje slušalice, dizajnirana je da vam omogući interakciju sa obaveštenjima kada možda ne želite da govorite naglas. Nazvana Siri Interactions, Apple će vam omogućiti da odmahivanjem ili klimanjem glavom kontrolišete mnogo više od samo dolaznih poziva — funkcioniše i za interakciju sa tekstualnim porukama, odbacivanje obaveštenja i više, bez govora.

Kada prihvatite poziv na AirPods Pro, sledeća velika softverska nadogradnja donosi mnogo jasnije pozive. Sve je to zahvaljujući dolasku Voice Isolation-a, koji koristi veštačku inteligenciju (AI) da ukloni ometajuću pozadinsku buku — poput zvuka vetra — i pojača vaš glas.

Apple je dodao Voice Isolation za pozive na Mac, iPhone i iPad pre dve godine, ali je sjajno videti istu funkcionalnost i na AirPods slušalicama.

Kao i Siri Interactions, Voice Isolation zahteva H2 sistem na čipu, tako da ćete morati da imate drugu generaciju AirPods Pro da biste iskoristili prednosti ove softverske nadogradnje.

Pročitajte i:  iPhone 17 Slim - redizajniran model za 2025. 

Poslednja nadogradnja koja dolazi na Apple-ove bežične slušalice i slušalice sa trakom za glavu je podrška za Personalised Spatial Audio u igrama. iOS 18 uključuje poseban Gaming Mode, koji isključuje pozadinske procese kako bi održao visoku brzinu kadrova u grafički intenzivnim mobilnim igrama u svakom trenutku, pa ima smisla da je Apple uključio neka poboljšanja i na audio strani.

Apple je radio na smanjenju latencije zvuka prilikom igranja igara na vašem iPhone-u, i donosi dinamičko praćenje pokreta glave u Personalised Spatial Audio u vaše omiljene igre. Ako koristite glasovni chat za razgovor sa drugim igračima u igri, Apple kaže da je poboljšao kvalitet poziva za korisnike AirPods Pro uključivanjem 16-bitnog, 48kHz zvuka.

“Isto imerzivno iskustvo koje je transformisalo muziku i filmove stavlja vas direktno u sredinu akcije vaših omiljenih igara,” Apple je obećao u marketinškom materijalu za sledeću nadogradnju.

Ažuriranja firmvera se isporučuju automatski kada se vaše AirPods pune i u Bluetooth dometu su vašeg iPhone-a, iPad-a ili Mac-a povezanog na Wi-Fi. Nema potrebe da ulazite u meni Podešavanja da biste pokrenuli ažuriranje — kao što to morate da radite na iPhone-u ili iPad-u.

Pročitajte i:  Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Apple nije objavio datum izlaska za softversku nadogradnju za AirPods, ali je prva beta verzija ažuriranja postala dostupna programerima za testiranje sa njihovim aplikacijama WWDC događaja. Ako Apple zadrži svoj uobičajeni raspored izdavanja, očekujemo da će nadogradnja za AirPods Pro (druga generacija), AirPods Max i AirPods (treća generacija) biti dostupna negde u septembru.

Izvor: Gbnews.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *