Back to school gedžeti

Sviđalo se to vama ili ne, počela je još jedna školska godina. Ranac, olovke i sveske uvek su na listi za kupovinu, ali je i tehnologija danas deo đačke i studentske opreme. Potražili smo tehnološke stvarčice koje donose malo zabave, motivacije ili olakšavaju rutinske dnevne zadatke

PCPress.rs Image

LED stona lampa/USB punjač

Prijatna svetlost ove svetiljke od 40 dolara moći će da osvetli vaš radni prostor, ali i da vam napuni telefon. „Sedam u jedan“ stona lampa ima USB ulaz za punjenje, noćno svetlo koje može da menja boju, držač za olovke, sat i alarm, kalendar, meri temperaturu i ima LCD ekran. Nudi 5 V / 2 A USB port za punjenje, tako da možete da dopunite svoj mobilni uređaj (iPhone, Samsung ili Power Bank).

PCPress.rs Image

Pomoću prstena koji se nalazi kod držača olovaka možete da prilagodite boju noćnog svetla i odaberete neku od 256 dostupnih nijansi. Ukoliko dve sekunde držite prsten, boja će se automatski menjati, ili možete da odaberete samo jednu boju ako ne želite da se menjaju. Lampa pre svega služi za čitanje, ima tri nivoa osvetljenja i pogodna je za studente i đake kojima treba svetlost na stolu. Takođe, ova lampa ima savitljivu glavu koja se može usmeriti u skoro svakom smeru.

Rocketbook Everlast pametan notes

Đaci i studenti koji više vole pisanje nego kucanje mogu da imaju najbolje od oba sveta, fizičkog i digitalnog, s Rocketbook Everlast‑om, a tako će spasti i koje drvo usput. Rocketbook Everlast izgleda kao normalan notes sa olovkom, ali beleške koje se napišu u njemu mogu da se upload‑uju na cloud servise.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Nova generacija zdravstvenih gadžeta

PCPress.rs Image

Ovaj pametni notes ima 36 strana koje mogu da se brišu mokrom krpom. S obzirom na to da se može koristiti „beskonačan broj puta“, kako poručuju iz Rocketbook‑a, ušteda papira je ogromna. Rocketbook Everlast, s pratećom Pilot FriXion olovkom i mikrofiber krpom, košta 35 dolara.

TI‑84 Plus CE grafički kalkulator

PCPress.rs Image

Pisanje sastava nije jedino što učenici rade u školi. Ako idu u Matematičku gimnaziju ili na prirodno‑matematički smer, na listi za kupovinu školskog pribora nalazi im se grafički kalkulator. Jedan od najboljih među njima je TI‑84 Plus CE, koji košta 125 dolara na Amazon‑ovom sajtu.Nije jeftino, ali to je jedini grafički kalkulator koji će vašem detetu biti potreban tokom čitavog školovanja, a i dalje u karijeri ukoliko se opredeli da postane inženjer, geodet, arhitekta ili stručnjak u srodnim oblastima. Samo se uverite da imate dodatne kablove za punjenje, jer će se sigurno dogoditi da izgube onaj koji dolazi u paketu.

Freewrite Traveler

Na suprotnom kraju spektra od TI‑84 nalazi se Freewrite. Dok je kalkulator zadužen za jednačine, Freewrite Traveler usmeren je na reči. Ovo je ažurirana verzija originalnog Freewrite gadžeta koji je dizajniran tako da bude lakši za transport. Originalna verzija Freewrite‑a nije preterano velika, ali je Traveler mnogo kompaktnija jer ima kombinaciju ekrana i tastature koji se mogu saviti kao laptop. U njemu nema igara niti aplikacija, nema ničega, zapravo. Izgleda više kao tradicionalna pisaća mašina.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Čuda sa CES-a

PCPress.rs Image

Freewrite Traveler je uređaj sa Internet konekcijom (Wi‑Fi) za obradu teksta koji se sinhronizuje sa cloud‑om, tako da je sve što unesete taktilnim tasterima sigurno i spremno na nekom od servisa koji koristite: Dropbox, Evernote ili Google Drive. E‑ink ekran je čitljiv na suncu, štedi energiju i zdrav je za oči, a baterija traje najmanje nedelju dana uz redovno kucanje, dok se proizvođači hvale trajanjem baterije od četiri nedelje. U svetu ometanja i distrakcija, Freewrite Traveler vam može omogućiti da se fokusirate na sastav ili esej koji pišete. Freewrite možete da pronađete na Amazon‑u za 549 dolara, dok je Traveler verzija od septembra 2019. dostupna za naručivanje širom sveta za oko 600 dolara.

Neo N2 Bluetooth pametna olovka

Neo N2 pametna olovka služi za… beleženje. I to brzo beleženje. Ima Dual Core ARM9 procesor koji beleži više od 120 frejmova u sekundi, zajedno sa 256 nivoa pritiska, što znači da neće zaostajati dok pišete na njenom posebnom papiru. Moći ćete sigurno brzo da pišete jer je Neo N2 pametna olovka veoma komforna za korišćenje. Za razliku od nekih drugih pametnih olovaka, ova leži u ruci poput obične i piše kao hemijska olovka. Kada snimite beleške, možete promeniti boje fonta pre nego što datoteku sačuvate na neki od servisa, kao što su Dropbox i Evernote.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Sezona proleće/leto 2024.

PCPress.rs Image

U poređenju s drugim digitalnim olovkama, N2 koristi Bluetooth 4.0 LE (Low Energy), poznat po brzom povezivanju i manjoj potrošnji energije. Moguće je čuvanje beležaka u PDF, JPEG kao i SVG Adobe Illustrator formatu koji će zasigurno biti od pomoći učenicima i studentima umetničkih škola i dizajnerima. Očekujte da ćete moći da je koristite oko pet sati neprestano, a kada to prevedemo u normalnu upotrebu, bude oko tri dana. Kada je u standby režimu, baterije traje impresivnih 125 dana, što je pogodno za one koji je koriste veoma retko. Olovku možete pronaći na Amazon‑u u dve boje, crnoj i srebrnoj, za 129 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,