bada 2.0 telefoni do kraja godine

PCPress.rs ImageSamsung je ažurirao svoj operativni sistem za mobilne telefone verzijom 2.0, a do kraja godine priprema tri nova Wave telefona na ovoj platformi. Najavljuju se po jedan osnovni, srednji i napredni telefon, čime će se „talasasta“ porodica povećati na ukupno deset članova.

Južnokorejska kompanija je nedavno povećala fokus na razvoju bada operativnog sistema, pre svega zbog nedavne kupovine Motorolinog odeljenja za mobilne telefone od strane kompanije Google. Rojters izveštava da je Kim Soon-taek, rukovodeći Samsung grupe, naložio kompaniji da ojača poziciju bada OS-a, da bi spremno odgovorio na buduće promene vezane za Android OS i da bi se efikasnije borili sa Apple iOS-om. Takođe je istakao da hoće da se Samsung više razlikuje od konkurencije.

Iako će Samsung i dalje čvrsto sarađivati sa kompanijama Google i Microsoft, nastojaće da od bada operativnog sistema napravi vodeću platformu za mobilne telefone. Nove karakteristike bada 2.0 uključuju mustitasting, NFC i prepoznavanje glasovnih komandi, što uključuje plaćanje mobilnim telefonom i deljenje fajlova bez pristupa internetu. Bolja podrška za Flash i HTML5 aplikacije omogućuju bada telefonima sledeće generacije da pokrenu svaku aplikaciju razvijenu na bilo kojoj od ove dve tehnologije.

Pročitajte i:  Samsung olakšava "uradi sam" popravke  

Izvor: mobilenewscwp

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,