BIZIT plus

Ball Packaging investirao 45 miliona evra u novu proizvodnu liniju u Beogradu

Kompanija Ball Corporation investirala je 45 miliona evra u novu proizvodnu liniju, proširenje proizvodnje i poslovanja u Srbiji, što će doprineti otvaranju 40 novih radnih mesta u fabrici u Beogradu, saopšteno je juče, 12. marta, iz te kompanije.

PCPress.rs Image

„Nova linija značajno će povećati kapacitete u Srbiji, sa ciljem da godišnje proizvedemo više od dve milijarde limenki”, izjavio je Branislav Savić, direktor fabrike, koja kao jedan od najvećih izvoznika u zemlji plasira 70% svoje proizvodnje na više od 20 tržišta. Kompanja u Srbiji posluje od 2004. godine i zapošljava više od 250 ljudi, a u proizvodnju je od tada investirano preko 140 miliona evra, naglašava Savić, i izražava zadovoljstvo što je prošle godine fabrika u Beogradu proglašena najboljom fabrikom limenki Ball korporacije na evropskom tlu.

Kompanija Ball snabdeva velike internacionalne proizvođače piva, bezalkoholnih napitaka, vode, kao i manje proizvođače koji se sve češće odlučuju za limenku kao ambalažu, jer ju je u potpunosti moguće reciklirati. Fabrika Ball Beverage Europe – Belgrade je najveća američka grinfild investicija u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Uz proizvodnju limenki u skladu sa svetskim standardima, kompanija je više od decenije posvećena edukaciji stanovništva o reciklaži, u partnerstvu sa Recan fondacijom i brojnim partnerima. Ball Corporation i njeni ogranci zapošljavaju 17.500 ljudi u svetu, a u 2018. godini je imala neto prodaju u vrednosti od 1,61 milijarde dolara. 

Izvor: N1

Facebook komentari: