Bandai Namco potvrdio da je bio žrtva ransomware napada

Početkom ove nedelje, ransomware grupa ALPHV objavila je da su uspešno izvršili napad na Bandai Namco, kao i da su došli u posed poverljivih fajlova. Sada je to potvrđeno i zvanično. Naime, proizvođač popularnih igara, kao što su Pac-Man, Tekken, Dark Souls, Elden Ring… Bandai Namco Holding Inc. doživeo je 3. jula neautorizovani pristup svojim internim sistemima u nekoliko kompanija u okviru grupacije.

bandai namco

Nakon što je otkriven upad, preduzete su sve mere kako bi se blokirao pristup serverima, da bi se minimizovala pričinjena šteta. Međutim, iz kompanije su objavili da postoji mogućnost da su informacije o klijentima iz azijskog regiona ukradene, jer su se nalazile na računarima i serverima koji su obuhvaćeni napadom. Trenutno je u toku identifikovanje statusa tih informacija, kao i sagledavanje obima pričinjene štete. Najavljeno je i da će kompanija angažovati eksterne stručnjake kako bi pojačala IT bezbednost na nivou cele grupacije i sprečila ponavljanje ovog nemilog slučaja.

Nezavisno od ovoga, Bandai Namco već ima „istoriju“ sličnih problema. Na primer, serveri za PC verziju Dark Souls serije su ugašeni duže od pet meseci, zbog velikog bezbednosnog propusta. To sve ukazuje da je ova kompanija već duži period bila poprilično ranjiva i da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi.

Pročitajte i:  20,000 mejl adresa pogođeno curenjem podataka u američkom ministarstvu odbrane

Izvor: Video Games Cronicle

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,