BIZIT plus

BarCamp Zagreb počinje za manje od 5 dana

PCPress.rs ImageU Zagrebu će 23. januara biti održano drugo okupljanje BarCamp, jedno u nizu sličnih malih IT i web konferencija koje se održavaju širom svijeta. Bangkok, Tajpej, Kijev, Hong Kong, Vašingtom, Los Anđeles i Toronto samo neki su u nizu gradova gde su BarCampovi održani. Ovi događaji su zasnovani na jedinstvenom konceptu: BarCamp je besplatan, a ulaz se naplaćuje kroz aktivno učestvovanje vezano za teme kojima se skup bavi (IT i web tehnologije, komunikacija i poduzetništvo).

BarCamp Zagreb organiziran je u rekordnom roku od samo nekoliko dana, a do konferencije je ostalo nešto manje od 5 dana. Svi željni upoznavanja s novim IT i web trendovima još uvek mogu da se prijave, ne samo za prisustvovanje već i za držanje predavanja preko kojeg mogu da podele svoje iskustvo i znanje.

Prvi BarCamp Zagreb bio je veoma uspješan. Mladi web programer Luka Vida tvrdi da je “BarCamp bio pun pogodak za svakoga tko želi saznati nešto o web biznisu”. Predavanja su držali i oni iskusni na tom polju (poput Damira Sabola, osnivača Iskona) kao i mnogi mladi, ponekad i nepoznati talenti – programeri, poduzetnici, dizajneri…

Na ovom BarCampu, između ostalog, biće reči o tome kako je projekat Shout’Em dobio 350 hiljada evra investicije, Open Web Applications Security projektu, prljavim trikovima u prodaji, strategijama za promociju i poslovanje kroz blog.

Facebook komentari: