BBC sprema dokumentarac o Zakerbergu i stvaranju Facebooka

BBC je počeo da se priprema za proslavu dvadeset godina Facebook-a 2024. godine.

PCPress.rs Image

BBC News sprema dokumentarac iz tri dela o Marku Zakerbergu i društvenoj mreži koju je osnovao.

Priča o Facebook-u je sada prilično poznata a opšte je poznato da je Zakerberg prvobitno dizajnirao Facebook da poveže studente na Harvardu. Međutim, braća Winklevoss tužili su Zakerberga, tvrdeći da je ukrao njihovu ideju. BBC, ima za cilj da predstavi „definitivni prikaz” Marka Zakerberga i društvene mreže koju je osnovao.

Britanska korporacija obećava pristup „ključnim igračima, svedočenju insajdera, ličnim časopisima i retkom arhivskom materijalu“. Mindhouse, produkcijska kuća koja stoji iza ovog projekta, takođe će ispitati uspon društvenih medija i kako su oni promenili ljudsko ponašanje i interakciju. Još uvek nije poznato da li će dokumentarni film takođe ispitati ulogu Facebook-a u širenju lažnih vesti širom sveta.

„Izvanredna priča o Marku Zakerbergu i Facebook-u jedna je od priča našeg vremena. On je nesumnjivo učinio više da transformiše ljudsko ponašanje i povezanost od bilo koje druge osobe u ovom veku. Oduševljena sam što smo dobili priliku da ispričamo izvanrednu priču o gigantu društvenih medija i čoveku koji stoji iza toga”, rekla je Nancy Strang, kreativna direktorka Mindhouse-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda
SBB

Tagovi: , ,