ASUS ROG Flow

BDW predstavlja dizajnPark

bdw09Belgrade Design Week 2009 koji će biti održan u Beogradu od 25. do 31. maja 2009. godine, biće obogaćen novim programskim sadržajem – dizajnParkom. Po uzoru na Milano, Frankfurt, Istanbul i manifestacije Zona Tortona, Stylepark i Tent, kao i na Golden Drum ili Cannes Lions, BDW će imati i dizajnPark kao kombinaciju svetskog dizajna i sajma kreativnih industrija.

Na centralnoj lokaciji u gradu, u prostoru od 5.000 kvadrata robne kuće Kluz u Masarikovoj ulici dizajnPark će prvi put u Srbiji, pod jednim krovom, okupiti celokupnu kreativnu industriju i sve učesnike na tržištu sa dizajnom kao ključnom karakteristikom delovanja. Ovo će biti jedan od najinteresantnijih sadržaja ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna i ključno mesto spajanja biznisa i kreative u Srbiji i regionu. Kao inspirativan pregled savremenog dizajna, dizajnPark će okupiti izlagače iz redova lokalnih i internacionalnih dizajnera, uvoznika, distributera i proizvođača dizajniranog nameštaja, predmeta za kuću i dizajniranih predmeta uopšte.

Predsedavajuci festivala, Jovan Jelovac, istakao je da je dizajnPark izuzetna prilika da se agencije, dizajnerski, urbanistički i brending studiji, fotografi, animatori, produkcijske kuće, event kreatori, fakulteti i mediji predstave sopstvenim tematskim prezentacijama. U okviru istog prostora biće organizovane atraktivne izložbe, projekcije filmova, kreativne radionica, okrugli stolovi.

Pročitajte i:  Seminar dizajna i brendiranja BEST design WEEK biće održan u aprilu

Izvršni direktor Belgrade Design Weeka, Mirjana Divac, naglasila je da poseban značaj, Belgrade Design Week pridaje talentZoni, segmentu u okviru prostora dizajnParka, koji je namenjen mladim talentima. “To će biti prostor u kojem će određenom broju talentovanih a neafirmisanih dizajnera biti omogućeno da predstave sebe i svoje radove i na taj način privuku pažnju potencijalnih poslodavaca. Ovaj program je pokrenut sa ciljem da se mladim ljudima pruži mogućnost za zaposlenje i napredak u karijeri i da se na taj način umanji dalji odliv talentovanih ljudi iz Srbije”, izjavila je ona.

Konferencijski program Belgrade Design Weeka 2009, koji će trjati od 28. do 30. maja, odvijaće se takođe u prostoru robne kuće Kluz, na poslednjem spratu.

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: ,