BDW predstavlja dizajnPark

bdw09Belgrade Design Week 2009 koji će biti održan u Beogradu od 25. do 31. maja 2009. godine, biće obogaćen novim programskim sadržajem – dizajnParkom. Po uzoru na Milano, Frankfurt, Istanbul i manifestacije Zona Tortona, Stylepark i Tent, kao i na Golden Drum ili Cannes Lions, BDW će imati i dizajnPark kao kombinaciju svetskog dizajna i sajma kreativnih industrija.

Na centralnoj lokaciji u gradu, u prostoru od 5.000 kvadrata robne kuće Kluz u Masarikovoj ulici dizajnPark će prvi put u Srbiji, pod jednim krovom, okupiti celokupnu kreativnu industriju i sve učesnike na tržištu sa dizajnom kao ključnom karakteristikom delovanja. Ovo će biti jedan od najinteresantnijih sadržaja ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna i ključno mesto spajanja biznisa i kreative u Srbiji i regionu. Kao inspirativan pregled savremenog dizajna, dizajnPark će okupiti izlagače iz redova lokalnih i internacionalnih dizajnera, uvoznika, distributera i proizvođača dizajniranog nameštaja, predmeta za kuću i dizajniranih predmeta uopšte.

Predsedavajuci festivala, Jovan Jelovac, istakao je da je dizajnPark izuzetna prilika da se agencije, dizajnerski, urbanistički i brending studiji, fotografi, animatori, produkcijske kuće, event kreatori, fakulteti i mediji predstave sopstvenim tematskim prezentacijama. U okviru istog prostora biće organizovane atraktivne izložbe, projekcije filmova, kreativne radionica, okrugli stolovi.

Izvršni direktor Belgrade Design Weeka, Mirjana Divac, naglasila je da poseban značaj, Belgrade Design Week pridaje talentZoni, segmentu u okviru prostora dizajnParka, koji je namenjen mladim talentima. “To će biti prostor u kojem će određenom broju talentovanih a neafirmisanih dizajnera biti omogućeno da predstave sebe i svoje radove i na taj način privuku pažnju potencijalnih poslodavaca. Ovaj program je pokrenut sa ciljem da se mladim ljudima pruži mogućnost za zaposlenje i napredak u karijeri i da se na taj način umanji dalji odliv talentovanih ljudi iz Srbije”, izjavila je ona.

Konferencijski program Belgrade Design Weeka 2009, koji će trjati od 28. do 30. maja, odvijaće se takođe u prostoru robne kuće Kluz, na poslednjem spratu.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,