Telekom uveo internet u OŠ “Branko Radičević” u Boru

borU Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Boru danas je svečano otvorena internet učionica koju je Telekom Srbija u okviru akcije edukacij@! Znati dati! opremio besplatnim internet priključkom i sa 10 računara. Opremanje internet učionice u OŠ “Branko Radičević” deo je akcije edukacij@! Znati dati! u okviru koje je Telekom do sada uveo internet i obezbedio 50 računara za osnovne škole “Kralj Aleksandar I” u Gornjem Milanovcu, “Bora Stanković” na Banjici, “Starina Novak” u Beogradu  i srednju školu “Mladost” u Petrovcu na Mlavi.

“Za Telekom Srbija doniranje računara OŠ ‘Branko Radičević’ u okviru akcije e-dukacij@ predstavlja nastavak procesa opremanja internet učionica, s obzirom da smo i ranjie donirali racunare skolama. Ipak, imajući u vidu široke razmere ove akcije, odnosno činjenicu da bi trebalo opremiti internet učionice u svim osnovnim i srednjim školama širom Srbije, pozivamo i druge kompanije, mala i srednja preduzeća da nam se pridruže u obezbedjivanju računara deci. Verujemo da će ta podrška biti snažna, s obzirom da nam se gotovo svakoga dana javi nova kompanija koja želi da učestvuje u akciji, očigledno prepoznajući njen značaj za društvo,” rekla je Milica Amidžić, direktorka PR sektora Telekoma Srbija.

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Miloš Matić, direktor OŠ “Branko Radičević”, tom prilikom se zahvalio Telekomu i rekao: “Zahvaljujući donaciji deca će moći da pohađaju nastavu u adekvatnim uslovima, a nastavni sadržaji će biti obogaćeni.”

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija već je uveo internet i umrežio preko 940 škola širom Srbije!

Facebook komentari: