BIZIT plus

Bela Kuća počela sa planovima o razvoju 6G mreže

Bela kuća planira da se sastane u petak sa vladinim zvaničnicima, poslovnim liderima i članovima akademske zajednice kako bi razgovarali o strategijama za izgradnju sledeće generacije bežične tehnologije 6G.

PCPress.rs Image

6G će dati bolju podršku aplikacijama

6G tehnologija je skoro sigurno godinama daleko, ali napor administracije je verovatno deo pokušaja da pobedi Kinu i ponovo uspostavi SAD kao lidera u bežičnom povezivanju, kao i da pažljivo planira nove tehnologije koje će biti od suštinskog značaja za nacionalne bezbednosti i šire privrede.

U poređenju sa 4G, nova 5G tehnologija je obećavala značajno poboljšane performanse u smislu brzina, pouzdanosti i nulte vremenske kašnjenja, otvarajući vrata svemu, od novih hirurških procedura i sigurnijeg transporta do impresivnijih video igara. Predviđa se da će do kraja 2023. godine više od 270 miliona pretplatnika koristiti 4G konekciju, u poređenju sa nešto više od 170 miliona 5G pretplatnika.

Ograničeno usvajanje 5G u SAD-u takođe se može pripisati činjenici da se 5G mrežna infrastruktura razvijala sporije nego što se očekivalo. Kao rezultat toga, 5G mreže su manje moćne i potrošači mogu videti manje podsticaja da plate premiju za 5G povezivanje.

Nejasno je kako će 6G izgledati. Administracija je saopštila da očekuje da kombinovanjem elemenata poput veštačke inteligencije, naprednog softvera, računarstva u cloud-u i najsavremenijih poluprovodničkih čipova može stvoriti brže mreže za podršku aplikacijama u zdravstvu, energetici, transportu, vodi i poljoprivredi.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: