Reddit ponovo pokušava sa sobama za ćaskanje

Reddit pilotira nove kanale za ćaskanje na kojima možete razgovarati u realnom vremenu sa drugim korisnicima. Kanali slični Discord-u će živeti u različitim podreditovima, omogućavajući vam da prelazite između pregledavanja postova i ćaskanja sa drugim Redditorima o nizu tema.

PCPress.rs Image

Iako ovo može zvučati pomalo kao Reddit-ova funkcija ćaskanja uživo, platforma napominje da će razgovori „biti namenski prostori, a ne jednokratna objava“. Kao što je prikazano na snimku ekrana ispod, izgleda da možete da pristupite različitim razgovorima ugrađenim u subreddit, od kojih je svaki posvećen određenoj temi, kao što su „Ulaznice“ ili „Pisanje pesama“. Takođe možete pristupiti svojim razgovorima u okviru glavne kartice za ćaskanje na donjoj traci menija Reddit-a.

Ova funkcija je za sada dostupna samo na mobilnom uređaju i samo u odabranim podreditima. Reddit kaže da trenutno testira ćaskanje sa 25 „malih i srednjih zajednica“ koje imaju manje od 100.000 članova, ali planira da proširi ćaskanje na druge subreddite kako vreme bude odmicalo.

Ovo nije prvi put da je Reddit pokušao da integriše funkciju ćaskanja u platformu. Prvo je uveo funkciju zajednice za ćaskanje 2018. pre nego što je na kraju vratio, navodeći nedostatak popularnosti. Pokušao je ponovo da doda ugrađene sobe za ćaskanje 2020. godine, ali je funkciju povukao van mreže nakon samo jednog dana zbog greške zbog koje se ikona Počni ćaskanje pojavila na svakom pojedinačnom subredditu. U to vreme, Reddit je rekao da je napravio „nekoliko grešaka“ tokom predstavljanja i razbesneo modove tako što ih je ostavio nesposobnim da moderiraju ćaskanje.

Pročitajte i:  Od sada moguće trgovanje Reddit akcijama na berzi

Reddit kaže da su stvari ovog puta drugačije. Kaže da se koristi „pristup prvo modifikovani“ zasnovan na „prošlim učenjima ćaskanja“, što uključuje davanje modovima sopstvenih kanala za ćaskanje i skup alata koje mogu da koriste za moderiranje ćaskanja.

Platforma ide u malo više detalja u postu na r/ modnews, gde se kaže da će modovi moći da označavaju i uklanjaju sadržaj iz ćaskanja, kao i da odrede koji korisnici mogu da učestvuju. Pored toga, Reddit kaže da ima nekoliko drugih funkcija moderiranja u pripremi, uključujući način na koji modovi implementiraju automod pravila u kanalima za ćaskanje i spori režim koji će olakšati držanje zauzetih ćaskanja pod kontrolom.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: