ePlaneta

Besplatna nadogradnja na Windows 10 se ukida do kraja godine

Na Microsoft-ovim stranicama osvanulo je obaveštenje o tome da će mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10 biti ukinuta. Svim osobama koje koriste tehnologije za pomoć u radu kompanija preporučuje da iskoriste njihovu ponudu najkasnije do 31. decembra 2017.

PCPress.rs Image

Naime, kada je prvi put objavljen Windows 10, Microsoft je najavio da će ovaj operativni sistem imati besplatna ažuriranja za korisnike u prvoj godini, nakon čega bi se korisnicima naplaćivala ako žele nadogradnju. Opcija besplatnog prelaska na desetku je zvanično istekla 29. jula 2016, ali je postojala praznina koja je omogućila korisnicima da dođu do nadogradnje do skoro. Za dobijanje potpuno besplatne legalne verzije Windows-a 10 bilo je potrebno, prilikom preuzimanja istih s Microsoft-ovih stranica, navesti da ste osoba s invaliditetom koja za rad koristi neke od pomoćnih tehnologija koje Microsoft nudi. Ova ponuda je, naravno, često zloupotrebljavana.

Microsoft je ranije naveo da ovo nije namenjeno korisnicima da produžavaju vremenski okvir besplatne ponude, ali u svakom slučaju, ako niste iskoristili ovo i tek treba da nadogradite na Windows 10, onda ćete imati manje od dva meseca da odlučite da li da preuzmete nadogradnju dok je još besplatna.

Pročitajte i:  Microsoft najavio otpuštanja i restruktuiranje svoje Mixed reality divizije

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,