Besplatni web programi za obradu slika

  Nije lako web dizajnerima, developerima i programerima uopšte. Zahtevni klijenti, kao uostalom i svi korisnici Interneta svakog dana traže nove stvari, dizajnerske cake, a najbitnije je biti potpuno originalan i drugačiji od drugih. Naravno, programi kao što su Photoshop i Corel su neprikosnoveni, ali ponekad prevazilaze mogućnosti dizajnera. O kućnim korisnicima i njihovom budžetu da i ne govorimo. Kao alternativu, predlažemo vam nekoliko potpuno besplatnih programa koji vam mogu pomoći u svakodnevnim dizajnersko-programerskim mukama i osvežiti izgled vaših fotografija, sajtova, oglasa i drugih promotivnih materijala. Neki od njih su pomalo “pozajmili” interfejs od komercijalnih Corel-a i Photoshop-a, ali sa druge strane, nude veoma interesantna rešenja i mogućnosti.

webdesign

1. Pixlr

pixlr       

Pixlr je besplatni onlajn editor slika, ubacite sliku, menjajte je, koristite različite filtere bez ikakvog download-a…

2. Splashup

splashup

Splashup je odličan alat za editovanje i uređivanje fotografija. Lako se koristi i za svaku je preporuku.

3. Dr.Pic

 dr-pic

Iako ga naši ljudi čitaju kao Drpić, doktor Pic sasvim pristojno sređuje fotke i ubacuje razne efekte: osvetljavanje, zaoštravanje, ulje na platnu, blur…

Pročitajte i:  Excel opcija Paste Special

4. Convert PDF to Word

pdf-to-word

Kao što mu i samo ime kaže – pretvorite PDF u Word. Verovali ili ne – radi! Potrebno je preuzeti programčić, instalirati ga i konvertovanje može da počne. Pored ove opcije, na istom sajtu postoje i Convert PDF to Image, Convert PDF to Text, Convert PDF to HTML ali i obrnuti Convert Word to PDF i sl.

5. PicMarkr
pic-markr

Picmarkr je programčić koji služi da zaštitite svoje slike na Internetu tako što ćete preko njih staviti vodeni znak. Verovatno ste to već viđali, lepa slika taman da vam ukrasi sajt, kad na njoj piše recimo Photos by Mika. Savršeno protiv beskrupuloznih novinara koji uzimaju slike bez pitanja – sram ih bilo!

Pored alata za obradu slika, interesantni su i programi za uređivanje web sajtova, pravljenje banera i uopšte za online promociju. Ali o tome nekom drugom prilikom…

Izvor: PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,