PC Press Studio

Bestjobs: sniženje zarada nepopularno

CB027333 Prema anketi sajta BestJobs, 48% zaposlenih ne bi pristalo na smanjenje plate ukoliko bi to ekonomska kriza zahtevala!

Iako su ovo vremena u kojima je svakom zaposlenom licu prioritet zadržati posao, na osnovu rezultata zadnje sprovedene ankete na sajtu www.bestjobs.rs, da se naslutiti da bi zaposleni i napustili radno mesto jer, pre svega, ne bi pristali na smanjenje plate. Za ovu vrlo konciznu odluku svojim glasovima su se opredelila 933 anketirana korisnika portala www.bestjobs.rs.

U teškim ekonomskim uslovima siguran posao se ne smatra više nijednim poslom, ali 48% ispitanika ne prihvata sniženje plate kako bi sačuvali isti, a njih 38% bi pristalo na njeno eventualno smanjenje do 10% – 50%, a tek 14% nema komentara na ovu mogućnost.

U periodu od 26. januara do 4. februara, 2009 na naše anketno pitanje “Koliko smanjenje plate bi prihvatio/la, ukoliko bi to ekonomska kriza zahtevala?” odgovorilo je 933 korisnika:

  1. najviše 10% – 29%;
  2. najviše 25% – 6%;
  3. najviše 50% – 3%;
  4. ne bih prihvatio/la – 48%;
  5. ne znam – 14%.
Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

“Jedinstvena pozicija koju BestJobs ima u svom poslovanju nudi široku perspektivu u sagledavanju tržišta koje se bavi regrutovanjem kadrova, poređenjem informacija iz svih zemalja u kojima poslujemo. Naime, ne samo da vidimo da su ispitanici u Srbiji itekako bili zainteresovani za odgovaranje na ovo aktuelizovano pitanje, već i naši ispitanici u našim poslovnim centrima u drugim zemljama. Naime, ista anketa je sprovedena u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji te je ostvarila skoro identične rezultate kao i u Srbiji: 60% anketiranih korisnika u Bugarskoj ne bi pristali na sniženje plate, potom slede Rumuni sa 54.5% te Moldavci sa 53% glasova.”, izjavio je Andras Nagy, menadžer BestJobs-a.
BestJobs predstavlja preferirani onlajn izbor za regrutovanje, kako od strane kompanija tako i od strane kandidata u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji. U ovom momentu sajt www.bestjobs.rs ima preko 57000 aktivnih biografija u svojoj bazi i preko 11000 kompanija koje koriste naše usluge u oblasti regrutovanja.

Izvor: BestJobs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: