Beta verzija Windowsa 11 vraća dugme “Show desktop” tamo gde mu je mesto

Microsoft je naučio da ne treba dirati dugme “Show desktop”.

PCPress.rs Image

Povratak dugmeta koje je mnogo voljeno

U ranijim prikazima, dugme je bilo čudno odsutno sa trake sa zadacima, nagoveštavajući da bi gigant iz Redmonda mogao da odustane od njega. Međutim, nakon mnogo povratnih informacija korisnika, Microsoft je ponovo dodao dugme u granu Beta verzije Windowsa 11.

Kako je najavljeno na Windows Insider Blogu, ljubitelji dugmeta “Show desktop” na Windowsu 11 imaju mnogo razloga za sreću. Navodeći “odgovor na povratne informacije”, Microsoft je odlučio da ponovo doda dugme “Show desktop” na traku sa zadacima. Ako više volite da ga nemate, i dalje možete desnim klikom miša na traku sa zadacima, izabrati “taskbar settings” i ponovo ga isključiti.

Beta izdanje takođe omogućava prevlačenje i otpuštanje fajlova na pomenute staze u File Explorer-u. Ako zaronite u folder u File Explorer-u, primetićete da će vam uvek prikazivati hijerarhiju fajlova u kojoj se trenutno nalazite u adress baru. Sada, ako želite da pošaljete fajl u folder višu u lancu, jednostavno ga možete prevući u odgovarajući folder u lancu da je premestite tamo umesto toga.

Pročitajte i:  7 jednostavnih načina da ubrzate Windows 11 besplatno

Takođe, ako ste primetili da vaši widgeti izgledaju malo čudno, nova Beta grana rešava probleme sa njima. Prethodno, widgeti kako na desktopu, tako i na ekranu za zaključavanje izgledali su malo mutno i zamagljeno. Sada, ažuriranje čini ove widgete kvalitetnijim i pouzdanijim, pa obavezno probajte ako niste bili zadovoljni njihovim performansama.

Kao i obično, zakrpa takođe sadrži tonu popravki grešaka za različite sisteme, pa obavezno proverite punu listu ako vas određena greška muči. Što se tiče fanova “Show desktop”, ova beta će sigurno biti velika pobeda za njih.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *