OpenAI radi na funkciji pretrage za ChatGPT

Prema izveštajima, pretraga bi mogla izbacivati kompletne rezultate sa citatima.

PCPress.rs Image

OpenAI kreirao novi poddomen

Navodno, OpenAI radi na funkciji pretrage za ChatGPT koja bi mogla učiniti chatbot-a pravim alternativnim Google pretraživačem. Kompanija trenutno razvija mogućnost koja može pretraživati veb za odgovore na vaše upite i izbacivati rezultate zajedno sa citatima izvora. ChatGPT bi mogao koristiti informacije sa vikipedije ili blogova i povezivati ih sa njihovim originalnim stranicama kada mu postavite pitanja.

U jednoj verziji eksperimentalne funkcije pretrage, ChatGPT može pokazati slike zajedno sa svojim pisanim odgovorima kada god su relevantne. Na primer, ako chatbot smatra da su ilustrovani uputi ili dijagrami korisni za upit, kao što su “kako promeniti kvaku na vratima” tada bi ih mogao uključiti u svoje odgovore. ChatGPT već može da radi takve pretrage za korisnike koji plaćaju. Međutim, može davati neispravne odgovore ili odgovore sa netačnim citatima.

Ranije ovog meseca, stigli su izveštaji da je OpenAI kreirao novi poddomen sa adresom search.chatgpt.com. Navodno je kratko vreme preusmeravao na glavnu stranicu ChatGPT-a tokom vikenda. Sada korisnici mogu dobiti informaciju “Nije pronađeno” ako pokušaju da pristupe. Iako kompanija još nije zvanično potvrdila ovaj određeni poduhvat, rad na AI pretrazi je logičan sledeći korak ako želi da nastavi da se takmiči sa svojim najupornijim rivalima.

Pročitajte i:  Copilot Pro: Velika pomoć i poneka briga

Google je nedavno proširio testove AI-powered rezultata pretrage i počeo da ih prikazuje korisnicima koji se nisu prijavili. Zatim tu je Perplexity, startup trenutno vredan 1 milijardu dolara, zahvaljujući svom AI-powered pretraživaču koji Rabbit koristi da odgovori na upite napravljene putem R1 uređaja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *