ePlaneta

Beyonce – novi YouTube rekorder

Beyonce je prošlog vikenda stvorila istoriju ne samo na godišnjem, muzičkom festivalu Coachella, već i na YouTube-u. Ona nije samo postala prva crna žena koja je bila „headliner“ Coachella-e, već je premašila rekord gledanosti na YouTube-u. Nastup koji je trajao 105 minuta u subotu privukao je 458.000 globalnih gledalaca u vrhuncu koji su u isto vreme pratili njen performans, što je ovaj nastup rangiralo kao najgledaniji Coachella performans ikada, kaže portparol YouTube-a.

PCPress.rs Image

Beyonce je bila jedan od mnogih umetnika koji su pomogli da Coachella dobije rekordnih 41 miliona gledalaca iz 232 zemlje tokom prvog vikenda, čineći ga najgledanijim muzičkim festivalom na YouTube-u ikada. Streaming live performansa i događaja postaju rastući deo YouTube-ovog poslovanja. Beyonce je trebalo da nastupi na Coachella-i prošle godine, ali je morala da odustane zbog blizanačke trudnoće. Nju je zamenila Lady Gaga i poređenja radi, ovogodišnji nastup Beyonce je podigao rejting gledanosti za 75 odsto u odnosu na performans Lady Gage prošle godine. Coachella je imala 24,5 miliona live pregleda u 2017. godini, a 2018. godine gledanost Coachella-e je u porastu sa 41 miliona. 

Pročitajte i:  YouTube zaista mrzi blokatore reklama, počinje da preskače i isključuje zvuk na video snimcima

Performans je stvorio trenutnu pometnju na internetu, koja je izrodila pojam „Beychella“, što predstavlja kombinaciju reči Beyonce i Coachella. Twitter korisnici su takođe cenili performans, objavljujući hašteg #Beychella preko 2,2 miliona puta, prema saopštenju te platforme. Tweet-ovi su praćeni od petka 13. aprila do nedelje 15. aprila u ponoć. Tweet-ova je bilo oko 30% više nego za vreme prošlogodišnjeg otvarajućeg vikenda Coachella-e, piše Fader.

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,