BIZIT plus

Binance Labs prikuplja sredstva za ulaganje u Web3 i blockchain

Binance Labs, ogranak berze kriptovaluta Binance, prikupio je 500 miliona dolara za svoj investicioni fond fokusiran na kompanije uključene oko blockchain-a i Web3 interneta.

PCPress.rs Image

Investicije u blockchain i Web 3 internet

Fond podržavaju investicione firme DST Global Partners, Breyer Capital i Whampoa Group, kao i druge privatne investicione kompanije i porodične firme, saopštila je kompanija.

Web3 je pomalo nedefinisan termin za utopijsku verziju interneta koja je decentralizovana i zasnovana je na tehnologiji digitalnog čuvanja zapisa blockchain-a. Takođe, blockchain pokreće platforme koje pokreću kriptovalute kao što su bitcoin i eter.

Uprkos padu kriptovaluta, veliki institucionalni investitori pokušavaju da se više angažuju u tom segmentu. Takođe, američka firma rizičnog kapitala Andreessen Horowitz prikupila je milijarde za svoja investicije usmerene na kriptovalute.

Izgleda da se interesovanje sa kriptovaluta prelilo na blockchain i Web3 internet. Takođe, investicione kompanije kao što su Silver Lake i SoftBank ulažu sredstva u blockchain i Web3 internet.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Binance prekida pružanje usluga u nigerijskoj valuti
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,