Binance povlači Dogecoin zbog Maska

Najveća svetska berza kriptovaluta – Binance – ponovo mora da povuče dogcoin-e, nakon uticajnog tvita Ilona Maska. Pravi povod za povlačenje je tehnički kvar, koji je podstakao Maska da slučaj oceni kao mutan.

PCPress.rs Image

Neverovatna i nesrećna slučajnost

Već duže od 2 nedelje, trgovci nisu mogli da povuku dogcoin-e, zbog problema sa nadogradnjom mreže. Binance je dao saopštenje da je u pitanju greška koja je “neverovatna i nesrećna slučajnost”, a ne “mutan posao”, kako su neki ocenili (aluzija na Musk-ov tvit) .

CEO Binance-a, Changpeng “CZ” Zhao, kao odgovor na Muskovu prozivku, objavio je link sa nedavnom vešću da je Tesla opozvao 12000 vozila zbog softverske greške. CEO je izjavio da ni jedna osoba nije kriva što se greška dogodila, bilo da su u pitanju zaposleni u Binance ili DOGE Network-u, kao i da niko o veoma retkoj grešci ništa nije znao. Osim toga, u saopštenju koje je nedavno izdato, tvrdi se da ovim povodom niko neće biti otpušten.

Podsećanja radi, vrednost Dogcoin-a je, prema CoinGecko, u poslednjih nekoliko nedelja pala 30%. Protekle godine, dobio je 6000%, što je posledica naglog porasta trgovine kriptovalutama i njenim širim prihvatanjem.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Izvor: bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,