BIZIT plus

Bing: ChatGPT uveliko menja internet

Microsoft je predstavio novo ažuriranje za Bing.com, a u pitanju je dodatak koji bitno menja način na koji se dosad pretraživao internet.

PCPress.rs Image

Oni koji su u toku vrlo lako mogu da pogode da se radi o ChatGPT dodatku, što znači da će korisnici u nekim slučajevima umesto dosadašnjih rezultata dobijati Bing AI odgovore, te prostor da nastave razgovor sa četbotom. Rezultati će sadržati i obaveštenje o izvorima na kojima su odgovori bazirani, zajedno s linkovima koji vode ka web sajtovima koji mogu da budu od pomoći.

Novina bi mogla da bude problem za nezavisne kreatore sadržaja, jer Bing AI kombinuje nekoliko izvora, te ih nudi kao jedinstven odgovor. To automatski znači manji broj klikova za pojedinačne sajtove, budući da će se skoro sasvim sigurno smanjiti broj onih koji će odgovore tražiti izvan ponuđenog sažetka.

PCPress.rs Image

Tu je i problem koji je u vezi s tačnošću informacija koje Bing AI nudi, jer je znanje i razumevanje još uvek ljudska stvar. U doba lažnih vesti to samo komplikuje ionako složenu situaciju.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,