BIZIT plus

Bing dolazi: Samsung “ukida” Google Search

Bing je stajao po strani do pre oko tri meseca, a sada utiče i na planove kompanije Google. Ovaj internet pretraživač je dobio AI opciju, pa Samsung razmišlja o tome da ga stavi na mesto koje je bilo rezervisano za Google Search.

PCPress.rs Image

Microsoft je nedavno predstavio novo ažuriranje za Bing.com, a u pitanju je dodatak koji bitno menja način na koji se dosad pretraživao internet. Oni koji su u toku vrlo lako mogu da pogode da se radi o ChatGPT dodatku, što znači da će korisnici u nekim slučajevima umesto dosadašnjih rezultata dobijati Bing AI odgovore, te prostor da nastave razgovor sa četbotom. Rezultati će sadržati i obaveštenje o izvorima na kojima su odgovori bazirani, zajedno s linkovima koji vode ka web sajtovima koji mogu da budu od pomoći.

Novina je izgleda toliko dobra da je privukla pažnju kompanije Samsung, a to znači da bi Bing uskoro mogao da postane podrazumevani pretraživač na telefonima ovog proizvođača. To je veliki problem za kompaniju Google, budući da od ovog partnerstva godišnje dobija oko tri milijarde dolara.

Pročitajte i:  Oracle dostiže rekordnu visinu rasta zbog potražnje za veštačkom inteligencijom
PCPress.rs Image

Trka nije gotova, pa i Google radi na svom AI pretraživaču. Akcije roditeljske kompanije Alphabet su ipak pale za 2,5% otkad se pojavila vest da Samsung možda napušta partnerstvo s kompanijom, pa ostaje da se vidi koliko će se brzo pojaviti AI Google Search.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: